Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu portocale de ciocolată

Tort de ciocolata cu portocale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8-10
  • Uşor

Bucurați-vă de această prăjitură de ciocolată indulgentă, legată de caș portocaliu și coajă, împrăștiată cu cremă de unt cu ciocolată moreish orange


Coaceți această rețetă impresionantă de tort cu portocale de ciocolată, apoi încercați una dintre celelalte rețete ale noastre de tort de ciocolată, cum ar fi cea mai bună prăjitură de ciocolată, tortul de ciocolată ușor și tortul Guinness de ciocolată.

Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 300g
  • pudră de cacao 100g
  • praf de copt 1 linguriță
  • unt sărat 300g
  • zahăr brun moale deschis 150g
  • zahăr ușor muscovado 150g
  • ouă 4 mari
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • tot laptele 150ml
  • portocale 3 cu zest, 2 cu suc
  • ciocolata neagra 100g, topit și răcit
  • caș portocaliu 100g
  • coaja de portocala a servi
  • bucle de ciocolată a servi

BUTTERCREAM

  • zahăr glazură 450g, cernut
  • unt nesarat 150g, cubulat și înmuiat
  • mascarpone 200g
  • ciocolata neagra 50g, topit și răcit puțin
  • portocale 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Liniați 2 cutii de tort de adâncime cu formă de primăvară cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina, cacao și praful de copt într-un castron. Într-un castron separat, bateți împreună untul și zaharurile cu bătători electrice până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați ouă pe rând urmate de extractul de vanilie și laptele integral. Adăugați 2 linguri din amestecul de făină dacă începe să se coacă.

  • Pasul 3

    Îndoiți amestecul de făină în aluat până când tocmai se combină. Se amestecă sucul și coaja de portocale și ciocolata topită răcită. Împărțiți amestecul între cutii și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când un frigăru introdus în mijloc iese curat. Se răcește în cutii timp de 10 minute înainte de a ieși pe o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru a face cremă de unt, cernem zahărul glazură într-un castron, adăugați untul și bateți cu bătători electrice pentru 5 minute. Adăugați mascarpone și bateți timp de 1 minut până se omogenizează și se întinde. Se amestecă ciocolata topită și sucul de portocale.

  • Pasul 5

    Răspândit uniform 1/2 cremă de unt și caș portocaliu pe un burete. Îndepărtați prăjiturile împreună, apoi întindeți restul de unt și caș și lăsați să se răcească timp de 10 minute. Decorează cu așchii de ciocolată și coajă de portocală suplimentară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1034
  • Gras 58g
  • Saturează 35.6g
  • Carbohidrați 114.3g
  • Zaharuri 88.1g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 11.5g
  • Sare 1.1g
.
#Tort #ciocolata #portocale
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast