Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de Torte cu Rom-Stafide Ciocolata cu Creme Fraîche

Tort de ciocolată cu rom-stafide cu crème fraîche cu zahăr brun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Cu siguranță fotografia vorbește de la sine. Un tort de ciocolată decadent și plin de băuturi, care este perfect pentru sezonul sărbătorilor. Dacă nu îl aveți în ziua de Crăciun, puneți-l câteva zile mai târziu pentru oaspeți


Ingrediente

  • rom negru 150 ml
  • stafide 200 g
  • ciocolata neagra de buna calitate 250 g
  • unt 200 g, plus extra pentru tavă
  • migdale macinate 175 g
  • albușuri de ou 6, separate
  • zahăr tos auriu 200 g
  • cacao la praf
  • zahăr pudră la praf

ZAHAR BRUN CRÈME FRAÎCHE

  • crème fraîche 2 cuve de 200 g
  • zahăr muscovado închis 2 linguri, plus o stropire suplimentară pentru a servi
  • rom negru 1 lingura
  • scorțișoară măcinată 1⁄4 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti romul si stafidele intr-un castron si lasati la macerat 24 de ore. Cu o zi înainte de servire, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Ungeți cu unt și tapetați baza și părțile laterale ale unei forme rotunde, de 22 cm, cu fundul liber, cu hârtie de copt, astfel încât să iasă cu un centimetru deasupra părților laterale.

  • Pasul 2

    Topiți ciocolata, untul și un praf de sare împreună într-un castron mare peste o tigaie cu apă abia fiartă. Se amestecă migdalele măcinate, urmate de stafidele și orice rom rămas în vas și se ia de pe foc. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si se bat din nou pana devin tari si stralucitoare.

    Se amestecă 1⁄4 din albușuri în amestecul de ciocolată pentru a se slăbi, apoi se amestecă ușor restul cu o lingură mare de metal sau o spatulă. Turnați în tavă, apoi coaceți timp de 30-35 de minute până când centrul încă mai are o ușoară clătinare. Se răcește în tavă, apoi se răstoarnă pe o farfurie de servire, se lasă hârtia, se acoperă și se da la rece peste noapte.

  • Pasul 3

    Cu cel puțin câteva ore înainte de servire, amestecați crème fraîche, muscovado închis, romul și scorțișoara măcinată. Răzuiți într-un bol de servire și păstrați la rece.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, pudrați partea de sus a tortului cu cacao. Pentru a decora tortul, așezați o fâșie de șervețel deasupra tortului și pudrați cu zahăr pudră. Serviți cu crème fraîche.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1003
  • Gras 70,8g
  • Carbohidrați 62.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 14.9g
  • Sare 0,7g
#Tort #ciocolată #romstafide #crème #fraîche #zahăr #brun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *