Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tort de ciocolată și alune de millefeuille

Tort de ciocolată și alune de millefeuille

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Un mic efort

Cercuri de foietaj crocant sandwich, împreună cu ganache de alune de casă, apoi acoperiți cu frisca îndulcită Frangelico, alune mărunțite și o strop de Nutella caldă pentru un desert decadent


Încercați tortul nostru de millefeuille cu ciocolată, apoi verificați clasicul nostru millefeuille și mai multe deserturi de Crăciun.

De asemenea, avem de încercat rețete mai îngăduitoare de prăjituri de ciocolată, inclusiv o prăjitură de ciocolată, o prăjitură ușoară de ciocolată și o prăjitură Guinness de ciocolată.

Ingrediente

  • foietaj Bloc de 500g
  • făină simplă pentru praf
  • zahăr glazură 2 linguri, plus extra de servit
  • crema dubla 200 ml
  • Frangelico 2 linguri (opțional)
  • Nutella 2 linguri
  • ciocolata neagra 50g, rece
  • alune albe 50g, prăjite și tocate grosier

NUCĂRI GANACHE

  • lapte de alune 150ml
  • crema dubla 350ml
  • ciocolata neagra 200g, tocat mărunt
  • Nutella 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face ganache, răsturnați laptele și 150 ml de cremă într-o tigaie și încălziți ușor până la foc mic. Incarcati ciocolata intr-un castron mare cu Nutella, apoi turnati peste laptele fierbinte si smantana. Se lasă 2 minute, apoi se amestecă până când ciocolata s-a topit complet și se obține o ganache strălucitoare. Se acoperă suprafața cu hârtie de copt, se răcește, apoi se răcește până la rece. Acest lucru se poate face cu până la două zile înainte de servire, dacă este păstrat la frigider.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Întindeți patiseria pe o suprafață de lucru ușor făinată până la 2-3 mm grosime, apoi tăiați trei cercuri de 20cm. Dacă doriți, puteți tăia orice exces de patiserie în forme și cioburi interesante.

  • Pasul 3

    Puneți fiecare cerc pe propria tava de copt căptușită cu hârtie de copt (dacă nu aveți suficiente tăvi de copt, răciți doar cercurile de patiserie până când sunt gata de coacere). Apoi, pentru fiecare cerc de patiserie, pulverizați uniform cu zahăr glazur, puneți o foaie de hârtie de copt deasupra și așezați o altă tavă de copt direct deasupra. Căptușiți una dintre tăvile superioare cu hârtie de copt și puneți tăieturile în formă, dacă este folosită.

  • Pasul 4

    Se pudrează cu zahăr glazură și se introduc toate tăvile în cuptor timp de 15-20 de minute sau până devin aurii și crocante. Se răcește pe rafturi. Acestea pot fi făcute cu până la două zile înainte dacă sunt păstrate într-o cutie etanșă.

  • Pasul 5

    Pentru a termina ganache, bateți restul de 200 ml de smântână dublă până la vârfuri moi, apoi pliați în ganache și bateți amestecul timp de 1 minut – ar trebui să aibă o consistență groasă, pipabilă. Puneți într-o pungă de conducte cu o duză largă și rotundă.

  • Pasul 6

    Puneți 200 ml de smântână într-un castron separat și adăugați 2 linguri de zahăr glazură și Frangelico, dacă folosiți, apoi bateți la vârfuri moi.

  • Pasul 7

    Când sunteți gata de asamblare, puneți unul dintre cercurile de patiserie pe o farfurie de tort sau stați în picioare. Introduceți jumătate din ganache pe baza de patiserie. Completați cu un alt disc de patiserie și țeviți pe ganache-ul rămas. Completați cu ultimul disc de patiserie și lingura sau pipa pe crema îndulcită, plină.

  • Pasul 8

    Pentru a termina, încălziți Nutella în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru a se topi ușor, apoi stropiți-o peste tot. Împingeți cioburile de patiserie, dacă folosiți, apoi folosiți un cuțit ascuțit pentru a face niște bucle de ciocolată din ciocolata neagră. Deasupra millefeuille cu bucle de ciocolată și alune.

Informatii nutritionale

  • Kcals 910
  • Gras 74.7g
  • Saturează 39,8g
  • Carbohidrați 47.4g
  • Zaharuri 24.5g
  • Fibră 6.1g
  • Proteină 9.1g
  • Sare 0,6g
.
#Tort #ciocolată #și #alune #millefeuille
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *