Tipul bucătăriei:

Tort de dovleac, imagine de Mike English

Tort de dovleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 12
  • Uşor

Punctat cu nuci și aromat cu sirop de arțar, acest special de sezon (făcut cu dovleac adevărat) este finisat cu o topping de brânză moale. Perfect pentru Halloween sau Noaptea Bonfire


Încercați rețeta noastră de tort de dovleac, apoi verificați plăcinta de dovleac, supa de dovleac și mai multe rețete de dovleac. Prajitura negheata poate fi congelata.

Ingrediente

  • ulei de rapita 225ml, plus extra pentru tablă
  • sultane 175g
  • portocale 1, zestrat și suc
  • făină auto-crescătoare 200g
  • faina de spelta 100g
  • praf de copt 1 linguriță
  • condimente asortate 1 lingură
  • zahăr brun moale deschis 250g
  • Sirop din esență de arțar 50 ml
  • oua mari 4
  • dovleac sau dovleac de nucă 350g, curățat și ras (greutate pregătită 285g)
  • nuci sau nuci pecan 100g, tocat (opțional)
  • lapte 1-2 linguri (opțional)

GLAZURĂ

  • unt usor sarat 100g, înmuiat
  • zahăr glazură 300g
  • brânză moale 100g
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri, plus extra pentru a stropi
  • portocale 1, zestat
  • nuci sau nuci pecan a decora (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălzește cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Unt și tapetează o formă de tort de 30cm x 20cm. Se amestecă sultanele cu coaja de portocale și suc și se pun pe o parte.

  • Pasul 2

    Amestecați făinurile, praful de copt, condimentele amestecate și zahărul într-un castron mare. Bateți uleiul, siropul de arțar și ouăle într-un ulcior. Introduceți ingredientele umede în uscat și bateți timp de 1-2 minute cu o mână electrică până când tocmai se combină. Includeți sultanele cu suc și coajă.

  • Pasul 3

    Împingeți ușor dovleacul și nucile, dacă folosiți. Dacă aluatul este foarte gros, adăugați laptele pentru a slăbi. Răsturnați aluatul în forma pregătită și coaceți timp de 30 de minute până când o frigăruie introdusă în mijloc iese curată. Se lasă să se răcească în tablă.

  • Pasul 4

    Pentru a face glazura, bateți untul până devine palid. Cernem zahărul glazurat pe loturi, bătând bine între fiecare adăugare. Bateți brânza moale și siropul de arțar. Rotiți glazura peste blatul tortului cu un cuțit. Se decorează cu coaja de portocală, o strop de sirop de arțar și o stropire de nuci, dacă se folosește. Tăiați tortul în 12 pătrate. Se va păstra timp de trei zile într-un recipient etanș la frigider.

Informatii nutritionale

  • Kcals 622
  • Gras 30.3g
  • Saturează 7.6g
  • Carbohidrați 79,7g
  • Zaharuri 60.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,6g
.
#Tort #dovleac
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast