Tipul bucătăriei:
Tort de mâncare al diavolului
- servește 10-12
- Uşor
Edd Kimber împărtășește sfaturile sale de specialitate pentru crearea unei prăjituri de ciocolată neagră. Ce glazură glorioasă vei alege – fudge clasic sau bezea elvețiană?
Încercați rețeta noastră de tort cu mâncare a diavolului, apoi verificați tortul nostru de ciocolată, tortul de ciocolată ușor și tortul Edd’s Malteser.
Autorul rețetei și brutarul expert Edd Kimber spune: „Este greu să cuantificăm ce anume face ca tortul cu mâncare al diavolului să fie diferit de orice altă prăjitură de ciocolată, dar în opinia mea varietatea diabolică este umedă, profundă și bogată în culori și este întotdeauna făcută cu unele forma de ingredient acid (zeama, iaurtul, smantana), care ajuta la umezeala si aroma generala, deoarece aciditatea poate ajuta la iluminarea si intensificarea notelor de ciocolata. Versiunea mea nu se îndepărtează prea mult de clasic, dar adaugă făină de secară, care contribuie la aroma bogată a tortului. Când vine vorba de îngheț, există două opțiuni pentru niveluri diferite de îndemânare – un glazură clasică de fudge și un unt elvețian ușor mai complicat de bezea. ”
Ingrediente
- unt nesarat 85g, cubulețe
- ciocolata neagra (70% solide de cacao) 100g, tocate aproximativ
- făină simplă 185g
- făină de secară integrală 75g
- praf de copt 1 linguriță
- bicarbonat de sodiu 2 lingurițe
- sare ½ linguriță
- zahăr muscovado maro deschis 275g
- pudră de cacao 50g
- cafea neagra 200ml, fierbinte
- zer 225g
- ouă 2 mari
ÎNGELARE CLASICĂ DE FUDGE
- unt nesarat 340g, înmuiat
- zahăr glazură 150g
- pudră de cacao 60g
- smantana 5 linguri
- ciocolata neagra 200g, topit și răcit
SWUT MERINGUE BUTTERCREAM
- zahăr pudră 85g
- zahăr muscovado maro deschis 85g
- albușuri de ou 120g (aproximativ 4 albușuri mari)
- pudră de cacao 5 linguri
- unt nesarat 350g, cubulețe și la temperatura camerei
- pasta de fasole de vanilie 2 lingurițe
- ciocolata neagra (60-70% continut de cacao) 200g, topit și răcit
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 și ungeți ușor două cutii de prăjitură adânci de 20cm și tapetați bazele cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Puneți untul și ciocolata într-un castron mic rezistent la căldură peste o tigaie cu apă care fierbe și fierbeți până se topesc. Alternativ, puneți vasul în cuptorul cu microunde și topiți-l, încălzind pe rafale de cel mult 30 de secunde pentru a preveni arderea ciocolatei. Luați vasul de pe foc și lăsați-l deoparte.
-
Pasul 3
Într-un castron mare, cerneti făinurile, praful de copt, bicarba, sarea și zahărul brun – cernerea va ajuta la ruperea eventualelor bulgări din zahăr. Puneți pudra de cacao într-un ulcior și turnați peste cafeaua fierbinte, amestecând pentru a preveni cocoloașe. Se toarnă amestecul de cafea, zeama, ouăle și amestecul de ciocolată în vasul de făină și se amestecă pentru a forma un aluat neted. Împărțiți aluatul uniform între forme și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când prăjiturile revin la o atingere ușoară sau o frigăruie introdusă în mijloc iese curată. Se lasă să se răcească în cutii timp de 10 minute înainte de a se răsturna pe o grătar pentru a se răci complet.
-
Pasul 4
Pentru a face glazura clasică de fudge, puneți untul într-un castron mare și folosiți bătători electrice pentru a bate la viteză medie timp de 5 minute sau până când este foarte cremos. Se adaugă zahărul glazurat și se amestecă până se combină complet. Într-un vas, amestecați pudra de cacao împreună cu 5 linguri de apă tocmai fiartă, amestecând până se omogenizează. Se amestecă smântâna și apoi se toarnă în amestecul de unt. Poate arăta puțin coagulat, dar nu vă faceți griji, se va uni când va fi amestecat. Se răscolește în ciocolata topită și se bate câteva minute până se omogenizează. Lăsați deoparte să se îngroașe ușor și apoi folosiți-l pentru a îngheța tortul.
-
Pasul 5
Pentru a face cremă de unt elvețiană de bezea, puneți zaharurile și albușurile într-un castron mare rezistent la căldură, așezați-le peste o tigaie cu apă la foc mic și amestecați ușor până când zaharurile s-au dizolvat și amestecul este fierbinte la atingere – pentru a spune dacă este terminat, frecați puțin din amestecul dintre degete și, dacă există boabe de zahăr, continuați să încălziți până când amestecul este neted. Scoateți vasul de pe foc și folosiți bătători electrice pentru a bate timp de 7-10 minute sau până când se formează vârfuri rigide și amestecul s-a răcit la temperatura camerei. În timp ce acest lucru bate, puneți pudra de cacao într-un castron mic și turnați peste 5 linguri de apă doar fiartă, amestecând împreună pentru a forma o pastă groasă. Când bezea este răcită, adăugați încet untul, câteva bucăți pe rând, amestecând pentru a combina. Când untul este combinat, amestecul ar fi trebuit să formeze o textură asemănătoare cremei de unt. Se amestecă pasta de cacao, vanilia și ciocolata și se amestecă până se combină complet.
-
Pasul 6
Pentru a asambla tortul, puneți unul dintre bureți pe un platou de servire și acoperiți cu un strat de glazură sau cremă de unt. Puneți cel de-al doilea burete deasupra și întindeți glazura sau crema de unt rămase peste partea superioară și laturile tortului. Păstrat acoperit, tortul se va păstra timp de trei până la patru zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 698
- Gras 44,8g
- Saturează 27.2g
- Carbohidrați 62g
- Zaharuri 42.7g
- Fibră 5.6g
- Proteină 8.9g
- Sare 0,9g