Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort Malteser

Tort de marmură Maltesers

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 10
  • Uşor

Familie Wow în acest Paște cu coacerea de marmură a lui Edd Kimber, acoperită cu glazură de ciocolată cu lapte de malț și Maltesers


Încercați această rețetă ușoară de tort Maltesers de la Edd Kimber, primul câștigător al Great Great Bake Off și unul dintre cei mai iubiți brutari din Marea Britanie, apoi consultați aici mai multe idei de tort de ciocolată.

Ingrediente

  • unt nesarat 175g, temperatura camerei, plus extra pentru tablă
  • zahăr pudră 275g
  • ouă 3 mari, ușor bătute
  • făină simplă 300g
  • praf de copt 2 lingurițe
  • smantana 175g, temperatura camerei
  • pudră de cacao 3 linguri
  • tot laptele 1 lingură
  • Maltezeri 80g

GLAZE DE CIOCOLATĂ DIN LAPTE MALT

  • ciocolata cu lapte 100g
  • crema dubla 100 ml
  • Ovaltină 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți ușor o formă de pâine de 900 g și tapetați-o cu o fâșie de hârtie de copt, astfel încât excesul să depășească laturile mai lungi ale formei.

  • Pasul 2

    Puneți untul și zahărul într-un castron mare și folosiți un mixer electric pentru a smântâni împreună timp de 5 minute sau până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați ouăle câte puțin, amestecând până se combină înainte de a adăuga altele. Între timp, amestecați împreună făina, praful de copt și 1/4 linguriță de sare într-un castron mare. Odată ce toate ouăle sunt combinate, adăugați amestecul de făină în trei adăugiri, alternând cu smântâna și începând și terminând cu făina. Împărțiți aluatul în mod egal în două boluri. Cerneti pudra de cacao peste o portiune, adaugati laptele si bateti impreuna pana se omogenizeaza si se combina.

  • Pasul 3

    În mod alternativ, puneți în bloburi plăcile simple și ciocolata, așezându-le aproape ca pe o tablă de șah. Bateți ușor tabla pe o suprafață de lucru pentru a ajuta la eliminarea oricăror buzunare de aer. Folosiți un bețișor sau o frigărui pentru a învârti bătăile împreună – faceți acest lucru pe scurt, deoarece doriți să păstrați în continuare definiția între straturi.

  • Pasul 4

    Coaceți timp de 1 oră 10 minute sau până când o frigăruie introdusă în mijlocul tortului iese curată. Se răcește 15 minute în cutie înainte de a folosi hârtia de copt pentru a transfera cu grijă într-o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 5

    Pentru glazură, pune ciocolata într-un ulcior. Puneți smântâna și ovaltina într-o tigaie mică și aduceți la foc mic la foc mediu, amestecând pe măsură ce se apropie temperatura pentru a dizolva ovaltina. O dată la foc mic, se toarnă crema peste ciocolata din ulcior și se lasă 2 minute înainte de a amesteca împreună până se omogenizează și se combină. Se răcește câteva minute pentru a se îngroșa puțin înainte de a se toarnă peste tort, permițând excesului să se scurgă pe părți.

  • Pasul 6

    Odată ce glazura a început să se fixeze, folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia jumătate din maltere în bucăți și apoi împrăștiați maltereurile întregi și tăiate peste tort, împingând ușor să se lipească.

  • Pasul 7

    Tortul se va păstra, acoperit, timp de 3-4 zile, dar Malteserele (în special cele tocate) se vor înmuia după o zi, așa că sunt cel mai bine adăugate la tort atunci când sunt gata de servit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 575
  • Gras 31g
  • Saturează 18.6g
  • Carbohidrați 64.6g
  • Zaharuri 39.6g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 8.4g
  • Sare 0,5g
.
#Tort #marmură #Maltesers
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast