Tipul bucătăriei:
Tort de marmură și ciocolată
- servește 12
- Uşor
Această prăjitură de ciocolată și tort de marmură prezintă un desert rău. Indulgent, ușor de făcut și bun pentru distracție, acest tort va deveni în cel mai scurt timp o mulțumire de mulțime preferată
Ingrediente
- unt 100g, înmuiat, plus puțin pentru unt
- făină auto-crescătoare 150g, plus puțin pentru praf
- 72% ciocolată neagră 75g, tocat
- ciocolată tare 150 ml
- zahăr ușor muscovado 250g
- ouă 2
- cacao de bună calitate 25g
PRAJITURA CU VANILIE
- unt 125g înmuiat
- zahăr tos auriu 180g
- ouă 2
- făină auto-crescătoare 180g
- smantana 150g
- extract de vanilie câteva picături
STICLA DE CIOCOLATA
- zahăr glazură 6 linguri
- cacao 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Ungeți o cutie Bundt de 2 litri și prăjiți-o cu făină. Topiți ciocolata și stout împreună. Bateți untul cu zahărul apoi bateți ouăle, urmate de mixul de ciocolată. Bateți făina și cacao.
-
Pasul 2
Într-un alt castron, bateți untul și zahărul până devin pufoase apoi bateți ouăle pe rând, adăugând puțină făină după fiecare ou. Apoi, bateți smântâna acră, făina rămasă și vanilia. Adăugați o lingură de lapte dacă aveți nevoie.
-
Pasul 3
Lingură alternativ bloburi de ciocolată și tort de vanilie în cutie și, când este plină, trage mânerul unei linguri de lemn prin ea o dată. Coaceți 45-50 de minute sau până când o frigăruie iese curat. Se răcește în cutie timp de 5 minute și apoi se transformă într-un raft.
-
Pasul 4
Amestecați zahărul glazurat și cacao cu suficient rest de resturi pentru a face o glazură netedă și curgătoare. Periați toată prăjitura cât este încă caldă.
Informatii nutritionale
- Kcals 513
- Gras 24g
- Carbohidrați 66g
- Fibră 2.8g
- Proteină 6.6g
- Sare 0,8g