Tipul bucătăriei:

Tort de pâine cu cafea vietnameză

Tort de pâine cu cafea vietnameză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8-10
  • Uşor

Un tort bogat, cremos, inspirat din cafeaua clasică vietnameză cu gheață. Coaceți creația spectaculoasă a lui Edd Kimber cu ghidul nostru pas cu pas


Încercați această prăjitură de cafea, apoi verificați rețeta noastră de prăjituri de cafea și înghețata noastră de cafea vietnameză. Vrei mai multe cozonaci? Încercați prăjiturile noastre aici.

Lactatele și cafeaua merg mână în mână, iar în Vietnam folosesc lapte condensat pentru a face cà phê sữa dá (cafea cu gheață) – laptele îndulcit, ușor siropos, temperează amărăciunea cafelei tari. Această prăjitură se inspiră din această combinație și o folosește pentru a face o prăjitură cu adevărat delicioasă, încărcată cu cafea în prăjitura în sine, ca o înmuiere adăugată atunci când este asamblată și în glazură. Elementul de lapte condensat se prezintă sub forma cremei de unt, într-o formă neobișnuită rețetă cunoscută sub numele de cremă de unt rusească.


Cum se face cremă de unt rusească

Acesta este un crem de unt incredibil de simplu, cu o consistență minunat de bogată și netedă. Untul nesărat este bătut până devine cu adevărat palid și apoi laptele condensat se bate încet. Pe măsură ce se adaugă laptele, textura devine mătăsoasă. Cheia pentru a perfecționa acest lucru este simplă. Asigurați-vă că bateți untul cel puțin 5 minute înainte de a adăuga laptele condensat – trebuie să fie aproape alb. Orice probleme sunt ușor de salvat. Dacă, odată ce ați adăugat laptele condensat, crema de unt este despărțită, acesta este un semn că untul a fost prea cald. Pentru a salva, puneți vasul cu glazură în frigider timp de 10 minute și apoi repetați-l până când este ușor și pufos. Dacă untul este prea rece pentru a începe, este posibil să descoperiți că untul este prea dens. Pentru a corecta acest lucru, luați o treime din cremă de unt și puneți-l la cuptor cu microunde timp de 10 secunde pentru a se încălzi ușor. Bate acest lucru înapoi în castronul principal cu unt de cremă.

Ingrediente

PRĂJITURA DE PÂINE

  • făină simplă 165g
  • pudră de cacao 50g
  • praf de copt Sp linguriță
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • sare de mare fină ½ linguriță
  • zahăr brun moale deschis 200g
  • unt nesarat topit pentru a face 80ml, apoi răcit
  • smantana 150ml
  • cafea neagră fierbinte puternică 135ml
  • albușuri de ou 2 mari

SOAK DE CAFEA

  • cafea neagră fierbinte puternică 100 ml

BUTTERCREAM RUS

  • unt nesarat 120g, temperatura camerei
  • lapte condensat îndulcit 125g
  • pasta de fasole de vanilie 1 linguriță
  • sare de mare fină ½ linguriță

CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI STICLĂ DE CAFEA

  • ciocolata alba 100g, tocat mărunt
  • crema dubla 4 linguri
  • pudra espresso instant 2 lingurițe

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți ușor o formă de pâine de 900 g și tapetați cu o fâșie de hârtie de copt, astfel încât excesul să atârne peste lateral.

  • Pasul 2

    Pentru a face prăjitura, puneți făina, cacao, praful de copt, sifonul, sarea și zahărul într-o sită și treceți într-un castron mare, amestecând împreună până se combină uniform – cernerea ajută la îndepărtarea oricăror bulgări care se formează uneori de bună calitate. , pulberi de cacao cu conținut ridicat de grăsimi.

  • Pasul 3

    Se toarnă untul, smântâna și cafeaua într-un ulcior mare și se amestecă. Adăugați albușurile și bateți din nou.

  • Pasul 4

    Se face o fântână în ingredientele uscate și se toarnă amestecul de unt. Bateți scurt până când aluatul este neted și combinat. Se răscolește în forma pregătită și se nivelează.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în tort iese curată. Se răcește 20 de minute în cutie înainte de a folosi hârtia pentru a se ridica pe o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 6

    Pentru crema de unt, puneți untul într-un castron și folosiți un mixer electric pentru a bate timp de 5 minute sau până când este deschis și pal. Cu mixerul încă în funcțiune, se toarnă încet laptele condensat câte puțin, bătând până se omogenizează și se uniformizează înainte de a adăuga altele. Se amestecă vanilia – ar trebui să aveți acum o textură ușoară și pufoasă.

  • Pasul 7

    Pentru a asambla tortul, folosiți un cuțit zimțat pentru a felia cu grijă tortul în trei straturi subțiri. Puneți stratul inferior pe o farfurie de servire și periați-l cu cafea, lăsându-l să se înmoaie timp de un minut înainte de a se întinde pe un strat subțire de cremă de unt. Repetați cu al doilea și al treilea strat, finalizând prin întinderea cremei de unt rămase peste partea superioară și laterală a tortului într-un strat subțire, în formă de tort gol. Puneți tortul la frigider timp de 1 oră sau până când crema de unt este fermă.

    Tort de pâine cu cafea vietnameză
  • Pasul 8

    Când tortul este răcit, faceți glazura. Puneți ingredientele într-o tigaie mică și, la foc foarte mic, amestecând constant, încălziți până se formează o textură netedă, asemănătoare sosului. A face ganache în tigaie așa este bine, atâta timp cât aveți grijă să mențineți temperatura scăzută și amestecați constant pentru a evita prinderea ciocolatei. În caz contrar, puneți toate ingredientele într-o cană rezistentă la căldură și cuptorul cu microunde în rafale scurte, amestecând între ele, până când ciocolata s-a topit. Puneți ganache deoparte timp de 10-15 minute sau până când amestecul nu mai este fierbinte, dar este încă lichid. Scoateți tortul din frigider și turnați peste ganache, tachinându-l pe margini, astfel încât excesul să se scurgă pe părți. Lăsați deoparte câteva minute pentru ca ganache să se întărească ușor și apoi serviți. Tortul se va păstra timp de trei zile într-un recipient etanș.

    Tort de pâine cu cafea vietnameză

Informatii nutritionale

  • Kcals 493
  • Gras 31.3g
  • Saturează 19.5g
  • Carbohidrați 46g
  • Zaharuri 32.7g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 6g
  • Sare 1.2g
.
#Tort #pâine #cafea #vietnameză
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast