Tipul bucătăriei:

Un tort de pâine cu felii de portocale de sânge deasupra

Tort de pâine portocaliu de sânge

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 8-10
  • Uşor

Coacerea cu show-off a lui Edd Kimber combină strălucirea roșu-rubiniu a portocalelor de sânge cu semințe de mac crocante și marțipan ras


Coaceți acest tort de pâine portocaliu de sânge, apoi verificați tortul nostru de pâine portocaliu, tortul de vegan cu lămâie, pâine cu banane și mai multe rețete de prăjituri.

Ingrediente

  • unt nesarat 100g la temperatura camerei, plus extra pentru tablă
  • zahăr pudră 200g
  • portocale de sânge 2, zestrat, plus 30ml de suc și câteva felii în plus pentru a decora
  • ouă 2 mari
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 200g
  • praf de copt 1 linguriță
  • iaurt natural 125 ml
  • seminte de mac 2 linguri, plus extra pentru a decora
  • marţipan 85g
  • zahăr glazură 200g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți ușor o formă de pâine de 900 g și tapetați cu hârtie de copt. Puneți untul, zahărul și coaja de portocală într-un castron mare și bateți cu un tel electric timp de 5 minute până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați un ou și bateți până se combină complet înainte de a adăuga al doilea. Se amestecă pe scurt vanilia. Într-un castron separat, amestecați împreună făina, praful de copt și ¼ lingurița de sare. Adăugați amestecul de făină la ingredientele umede în două adăugiri, alternând cu iaurtul. Adăugați semințele de mac, apoi radeți marțipanul direct în aluat. Se amestecă pentru a combina.

  • Pasul 2

    Răsturnați aluatul în forma de pâine pregătită și întindeți-l într-un strat uniform. Coaceți timp de 50-55 minute sau până când o frigăruie introdusă în mijlocul tortului iese curată. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în cutie timp de 20 de minute înainte de a le scoate într-o grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 3

    Amestecați zahărul glazurat cu 30 ml de suc de portocale până când aveți o glazură groasă, care poate fi prelucrată. Se toarnă peste tort, încurajându-l peste părți cu un cuțit sau cu spatele unei linguri, astfel încât să se scurgă în jos. Presărați cu niște semințe de mac în plus și decorați cu felii de portocale de sânge, dacă doriți. Se va păstra, nedecorat, timp de până la trei zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 382
  • Gras 11.9g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 62.6g
  • Zaharuri 46.6g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 5.3g
  • Sare 0,4g
.
#Tort #pâine #portocaliu #sânge
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast