Skip to content

Tipul bucătăriei:

Prajitura cu prune, feliata pe tabla

Tort de prune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Tortul nostru de pâine cu fructe este un răsfăț perfect de după-amiază cu o ceașcă de ceai (earl grey, desigur). Folosim prune înmuiate în Earl Grey pentru a adăuga note florale subtile la această coacere ușoară


Coaceți această prăjitură cu prune, apoi verificați tortul nostru cu mure, prăjitura cu mere, tort cu dovleac și alte rețete de prăjituri de toamnă.

Ingrediente

  • pliculețe de ceai Earl Grey 1
  • zahăr pudră 3 linguri
  • prune 8 mici, tăiate la jumătate

TORT

  • unt nesarat 225 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 125 g
  • moscovado ușor 100 g
  • pliculețe de ceai Earl Grey 1
  • ouă 4
  • extract de vanilie 1 lingura
  • făină simplă 250 g
  • praf de copt 3 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti pliculetul de ceai si cele 3 linguri de zahar intr-o tigaie adanca si adaugati 500 ml apa. Aduceți la fiert și adăugați prunele cu partea tăiată în jos. Gatiti 5 minute, apoi intoarceti-le si gatiti inca 5 minute. În acest moment, ar trebui să puteți arunca pietrele cu ușurință. Se răcește complet, apoi se ridică prunele din sirop, se aruncă plicul de ceai (și se barbote dacă vi se pare prea subțire, vrei să fie suficient de gros pentru a glazura tortul la final).

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3. Se unge și se tapetează o tavă de 23 x 13 cm. Bateți untul până devine ușor. Se amestecă 1 lingură de zahăr tos cu ½ linguriță de ceai din pungă într-o râșniță de condimente (sau zdrobiți-le într-un mojar). Bateți acesta și zaharurile rămase cu untul până când amestecul devine ușor și pufos, apoi adăugați ouăle, vanilia, făina și praful de copt până obțineți un aluat gros.

  • Pasul 3

    Turnati in tava si adaugati deasupra un strat de prune, asigurandu-va ca pe marginile formei se vede prajitura. Prunele se vor scufunda pe măsură ce prăjitura se gătește. Coaceți tortul timp de 55 de minute-1 oră, prăjitura se va desprinde de pe părțile laterale ale formei când este gata. Răciți timp de 5 minute, apoi răsturnați ușor tortul și întoarceți-l în sus. Ungeți siropul deasupra de mai multe ori, lăsându-l să se scufunde de fiecare dată. Se răcește complet.

Informatii nutritionale

  • Kcals 411
  • Gras 20.8g
  • Saturate 12.2g
  • Carbohidrați 49,5g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 5.5g
  • Sare 0,4g
#Tort #prune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *