Tipul bucătăriei:
Tort de sfeclă de ciocolată
- servește 10
- Uşor
Sfecla roșie adaugă pământ și o nuanță violet intens acestei coaceri de ciocolată, cel mai bine servită cu o mare păpușă mare de cremă fragedă
Încercați rețeta noastră de tort cu sfeclă roșie, apoi verificați mai multe idei de sfeclă roșie. Căutați alte rețete de tort cu legume? Faceți tortul nostru cu avocado și dovlecei.
Ingrediente
- unt nesarat 175g, cubulat, plus extra pentru tablă
- ciocolata neagra 200g, tocate aproximativ
- sfeclă roșie gătită (căutați ambalate vac fără aromă) 250g, tocate grosier
- ouă 3
- zahăr brun moale deschis 150g
- făină auto-crescătoare 175g
- pudră de cacao 30g
- crème fraîche a servi (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Ungeți și acoperiți baza unei cutii adânci de 23 cm cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Topiți untul și ciocolata împreună într-un castron așezat, dar fără a atinge o tigaie cu apă care fierbe ușor. Se ia focul și se răcește puțin.
-
Pasul 3
Puneți sfecla roșie într-un robot de bucătărie sau într-un blender de mare viteză și amestecați în piure. Adăugați ouăle și zahărul și bateți din nou.
-
Pasul 4
Puneți făina și pudra de cacao într-un castron și amestecați împreună. Se amestecă piureul de sfeclă roșie, apoi amestecul de ciocolată-unt până când aveți un aluat uniform. Puneți-vă în cutie și nivelați. Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când a crescut.
-
Pasul 5
Se lasă să se răcească în cutie timp de 20 de minute, apoi se desfacă și se lasă să se răcească complet. Transferați-l pe o farfurie de servire și serviți cu o păpușă de cremă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 416
- Gras 25.6g
- Saturează 14.9g
- Carbohidrați 37.4g
- Zaharuri 21.6g
- Fibră 4g
- Proteină 7.1g
- Sare 0,3g