Tipul bucătăriei:
Tort de turtă dulce cu sos bourbon de sirop de curmale
- Realizează 12 porții
- Uşor
O rețetă de turtă dulce înflăcărată, plină cu condimente dulci, coajă proaspătă de tei și melc negru bogat. Se servește cald cu sos bourbon de sirop de curmale de casă
Faceți acest tort indulgent de turtă dulce, apoi verificați tortul nostru clasic de ghimbir, tortul de ghimbir jamaican, pâine de curmale și ghimbir și mai multe rețete de tort de ghimbir.
Autorul rețetei Nik Sharma spune: „Sunt de părere că toate prăjiturile de turtă dulce trebuie să conțină atât ghimbir măcinat, cât și un pic de ghimbir cristalizat. Sosul conferă acestui tort un plus de bogăție netedă și este inspirat de unul dintre primele 10 deserturi pe care le-am mâncat vreodată – tortul de curmale cu sos de whisky de la restaurantul Gjelina din Los Angeles. ”
Ingrediente
TORT
- unt nesarat 165g, înmuiat, plus extra pentru tablă
- ghimbir de pamant 1 lingură
- boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
- cardamom măcinat 1 linguriță
- coaja de tei ras fin pentru a face 1 lingurita
- făină simplă 350g
- bicarbonat de sodiu 1½ linguriță
- ghimbir cristalizat 55g, tocat
- zahăr pudră 50g
- draga draga 85g
- melea neagră 320g
- crème fraîche 120g
- ouă 2 mari, la temperatura camerei
SIROT DE DATA SOS DE BURBON
- unt nesarat 2 linguri
- sirop de curmale 240 ml
- crema dubla 240 ml
- miere bourbon sau whisky 2 linguri
A SERVI
- crème fraîche ușor îndulcit cu zahăr glazură
- lămâie verde 1, zestat
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți o formă de copt pătrată de 23cm și tapetați-o cu hârtie de copt, apoi untați și hârtia de copt.
-
Pasul 2
Pentru tort, topeste untul intr-o tigaie mica la foc mediu. Se ia de pe foc și se amestecă ghimbirul, piperul negru, cardamomul și coaja de tei. Se lasă la abrupt timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Cernem făina, bicarbul și ½ linguriță de sare printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mare. Rezervați 2 linguri din amestecul de făină într-un castron mic, adăugați ghimbirul cristalizat, apoi aruncați pentru a acoperi bine. Pus deoparte.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Puneți zahărul, mierea și melcele în vasul unui mixer. Răsturnați untul de ghimbir topit din tigaie cu o spatulă de silicon și adăugați-l în castron. Folosind atașamentul pentru paletă, amestecați la o viteză medie timp de 4-5 minute sau până când capătă o culoare maro-caramel (puteți folosi în schimb un tel electric, dacă doriți). Opriți mixerul și răzuiați părțile laterale ale bolului, adăugați crème fraîche, apoi amestecați la viteză mică timp de 1 minut sau până când se combină. Opriți și răciți vasul. Se amestecă câte 1 ou la rând cu o viteză medie până se combină.
-
Pasul 5
Adăugați ingredientele uscate cernute într-un singur plus și amestecați la o viteză redusă timp de 30 de secunde sau până când se combină. Opriți și răzuiați părțile laterale ale bolului. Cu viteza setată la scăzută, adăugați 270 ml de apă care a fost încălzită la 70 ° C într-un curent lent și constant și amestecați până se combină. Scoateți vasul din mixer și răzuiește părțile laterale ale bolului.
-
Pasul 6
Împingeți ghimbirul cristalizat cu făină și transferați aluatul de tort în forma de copt pregătită. Coaceți timp de 50-60 de minute sau până când tortul se rumeneste la suprafață și un frigăru introdus în centru iese curat. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tablă. Rulați un cuțit de-a lungul marginilor formei pentru a elibera tortul. Se transferă pe o farfurie de servire.
-
Pasul 7
Pentru a face sosul, topiți untul într-o tigaie mică la foc mediu-mare. Rotiți untul în tigaie până când solidele din lapte încep să devină roșii. Se amestecă siropul de curmale și se fierbe. Se ia de pe foc și se bate
în smântână, urmat de bourbon și ¼ linguriță de sare. Se transferă într-un borcan etanș și se răcește până când este gata de utilizare. Puteți face acest sos cu două zile înainte. -
Pasul 8
Pentru servire, tăiați tortul în 12 și serviți cu cremă dulce îndulcită, puțină coajă de tei și o ploaie generoasă de sos bourbon de curmale.
Informatii nutritionale
- Kcals 572
- Gras 29.6g
- Saturează 18.3g
- Carbohidrați 68.6g
- Zaharuri 44.4g
- Fibră 1.4g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,8g