Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tort cu înghețată mâncarea diavolului pe un suport transparent

Tort de ziua de nastere cu inghetata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

Straturi de tort brownie de ciocolată fudgy, sandwich cu înghețată, pe care le puteți amesteca și potrivi folosind aromele preferate. Se prepară în avans și se păstrează la congelator, într-un recipient congelabil, până la 1 lună.


Faceți acest impresionant tort cu înghețată, apoi verificați prăjitura noastră clasică cu înghețată, prăjitură cu gheață cu fistic și ciocolată și bombe cu înghețată cu ciocolată și caramel sărat.

Ingrediente

  • ciocolata simpla 250 g, rupte în bucăți
  • unt 250 g, plus mai mult pentru tavă
  • zahăr tos auriu sau
  • ouă 4, mediu
  • făină auto-crescătoare 100g, cernute
  • înghețată de căpșuni și smântână Cada de 1 litru
  • inghetata de fistic cuva de 500 ml
  • inghetata de vanilie 11/2 litri
  • extract de mentă 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Coace asta pentru cineva special? Vezi mai multe dintre ideile noastre de torturi de petrecere aici

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Unge și tapetează 2 forme de prăjitură pentru sandviciuri cu fundul liber de 18 cm. Puneți ciocolata și untul într-un castron rezistent la căldură și puneți-o peste (dar nu într-o tigaie cu apă abia fiartă. Se încălzește ușor până se topește, amestecând din când în când.

  • Pasul 2

    Puneti zaharul intr-un castron mare si amestecati ciocolata topita. Pe rând, bateți ușor ouăle, apoi adăugați făina. Împărțiți între formele pregătite și coaceți la cuptor pentru 25-30 de minute până când prăjiturile au crescut și încep să crape, dar mai au o clătinare sub crustă. Se raceste in tava 30 de minute apoi se da la frigider pentru 2 ore.

  • Pasul 3

    Cu ajutorul unui cuțit zimțat, tăiați cu grijă fiecare prăjitură în jumătate. Tortul va fi foarte mofturos, așa că poate fi necesar să folosiți o felie de pește pentru a ajuta la îndepărtarea feliilor. Puneți feliile pe o tavă de copt și apoi la congelator. În același timp, scoateți înghețata de căpșuni și fistic din congelator. Așteptați 15 minute sau până când înghețata s-a înmuiat suficient pentru a o scoate cu ușurință.

  • Pasul 4

    Scoateți feliile de tort din congelator. Lucrând rapid, împărțiți înghețata de căpșuni între 2 felii de tort apoi întindeți înghețata de fistic pe încă 1 felie de tort. Așezați feliile de tort pe o placă sau o farfurie mică, punând fistic în mijloc și terminând cu prăjitura de deasupra. Congela timp de 2 ore/

  • Pasul 5

    Scoateți înghețata de vanilie din congelator și amestecați cu esența de mentă. Lucrând rapid, întindeți înghețata deasupra și pe părțile laterale ale prăjiturii folosind un cuțit. Congelați timp de 2 ore sau până când este necesar. Scoateți din congelator și păstrați la frigider până la 15 minute înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 750
  • Gras 45.3g
  • Carbohidrați 80,6g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 9.9g
  • Sare 0,81g
#Tort #ziua #nastere #inghetata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *