Tipul bucătăriei:
Tort murdar cu strat de ciocolată chai
- servește 12-15
- Un mic efort
Inspirat de chai murdar (un masala chai latte cu o lovitură de espresso), acest tort spectaculos are straturi de chai ganache și burete de ciocolată ombre
Coaceți acest tort cu strat de ciocolată chai, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată, tortul de ciocolată ușor, tortul Guinness cu ciocolată și rețete mai indulgente de tort cu ciocolată.
Această rețetă de tort cu straturi este creată de câștigătorul original GBBO și brutarul expert Edd Kimber. Edd Kimber spune: „Acest tort este inspirat de băutura mea preferată de vară, chai-ul murdar: un masala chai latte cu o lovitură de espresso. Când vizitez New York, beau chai murdar cu gheață toată vara. Pentru tort am adăugat și ciocolată, pentru că totul este mai bun cu ciocolata. ”
Ingrediente
CHAI GANACHE
- crema dubla 125 ml
- plic de ceai chai 1 sau chai cu frunze libere 1 lingură, vezi notele de mai jos
- ciocolata alba 200g, tocat mărunt
ÎNGELARE DE FĂINĂ VECHI-MODĂ
- tot laptele 375ml
- crema dubla 50 ml
- pungi de ceai chai 3 sau frunze libere chai 3 linguri
- pudra espresso instant 1 lingură
- zahăr pudră 150g
- zahăr brun moale deschis 150g
- făină simplă 40g
- unt 350g, foarte moale
- pastă sau extract de fasole de vanilie 1 linguriță
PRĂJITURI OMBRE DE CIOCOLATĂ
- unt nesarat 345g, temperatura camerei
- zahăr pudră 345g
- ouă 6 mari
- făină auto-crescătoare 295g
- praf de copt 3/4 linguriță
- pudră de cacao 50g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru ganache, puneți smântâna și plicul de ceai într-o tigaie mică și aduceți ușor la foc mic. Acoperiți și lăsați deoparte timp de aproximativ 30 de minute pentru a infuza. Puneți ciocolata într-un castron și puneți o sită fină deasupra. Aduceți crema înapoi la foc mic și turnați prin sită pentru a scoate punga de ceai. Se amestecă cele două pentru a forma o ganache netedă. Se baga la frigider pana se raceste.
-
Pasul 2
Pentru a face glazura, puneți laptele, smântâna, plicurile de ceai, espresso pudră și 2 linguri de zahăr tos într-o tigaie mare și aduceți ușor la foc mic. Opriți focul, acoperiți tigaia și lăsați-o deoparte timp de 1 oră pentru a infuza. Aduceți acest amestec înapoi la foc mic, apoi turnați printr-o sită fină într-un castron, apăsând pe pungile de ceai pentru a extrage cât mai multă aromă posibil. Puneți amestecul înapoi în tigaie împreună cu zaharurile rămase și făina. Gatiti la foc mediu timp de 5-10 minute, batand constant, sau pana la consistenta cremei groase. Răsturnați din tigaie într-un castron și apăsați o foaie de peliculă pe suprafață pentru a preveni formarea unei piele.
-
Pasul 3
Odată răcit, puneți-l într-un castron mare și, folosind un mixer electric, bateți-l împreună pentru a slăbi. Bateți încet untul câte puțin până când se formează o textură de cremă de unt. Adăugați pasta de fasole de vanilie și amestecați pentru a combina.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și liniați 3 x 20 cm adâncime, forme de tort cu hârtie de copt.
-
Pasul 5
Pentru a face straturile de tort, puneți untul și zahărul într-un castron mare și, folosind un mixer electric, smântânați timp de 5 minute sau până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați încet ouăle, una câte una, asigurându-vă că fiecare este complet combinat înainte de a adăuga următoarea. Odată adăugate toate ouăle, împărțiți amestecul în mod egal între trei boluri mari. Într-un vas adăugați 115g făină auto-crescătoare și 1/ 4 lingurițe praf de copt. În cel de-al doilea vas adăugați 100g făină auto-crescătoare, 15g praf de cacao și 1/ 4 lingurițe praf de copt. În vasul final adăugați restul de 80g făină auto-crescută, restul de 35g praf de cacao și 1/ 4 lingurițe praf de copt. Se amestecă fiecare amestec până se formează un aluat neted, apoi se întinde fiecare în formele de tort pregătite.
-
Pasul 6
Coaceți-l la cuptor timp de 25 de minute sau până când o frigăruie introdusă în centrul fiecărui tort iese curată sau se revin la o atingere ușoară. Lăsați prăjiturile să se răcească în cutii timp de 10 minute înainte de a le inversa pe o grătar pentru a se răci complet.
-
Pasul 7
Pentru asamblare, puneți cea mai neagră prăjitură de ciocolată pe o farfurie și acoperiți cu 1/ 2 ganache, întinzând deasupra un strat subțire de glazură. Repetați cu al doilea tort de ciocolată și terminați așezând tortul simplu deasupra. Răspândiți glazura rămasă peste blaturile și părțile laterale ale tortului. Acest tort se va păstra timp de 2-3 zile într-un recipient etanș.
Informatii nutritionale
- Kcals 790
- Gras 52.7g
- Saturează 32.2g
- Carbohidrați 69.4g
- Zaharuri 51.9g
- Fibră 1.4g
- Proteină 8.7g
- Sare 0,7g