Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de tort Nutella cu crema Baileys

Tort Nutella scufundat cu crema Baileys

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Acest tort Nutella indulgent cu cremă Baileys și un topping cu alune mărunțite va fi cu siguranță pe placul mulțimii, în plus, este ușor de făcut


Încercați prăjitura noastră Nutella cu cremă Baileys pentru un răsfăț festiv, apoi consultați clasicul nostru prajitură de Crăciun, tort bulgăre de zăpadă, Tort italian de Crăciun și altele Coacerea de Crăciun Rețete.

Ingrediente

  • unt 175g, taiate cubulete plus extra pentru uns
  • cacao pentru praf
  • ciocolata neagra 150 g, rupte în bucăți
  • Nutella 200 g
  • zahăr ușor muscovado 150 g
  • alune măcinate 125 g
  • ouă 6, separate
  • alune de padure 25 g, tocat

CREMA BAILEYS

  • crema dubla 300 ml
  • Baileys 4 linguri
  • zahăr pudră 1 lingura plus extra pentru praf
  • sare de mare ¼ lingurita (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Se unge cu unt și se pudrează ușor cu cacao o formă rotundă de 22-23 cm cu formă elastică sau fund liber, înlăturând excesul. Pune ciocolata, Nutella, zaharul si untul intr-o cratita mare si se topesc incet la foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc pentru a se amesteca alunele macinate apoi galbenusurile de ou, pe rand.

  • Pasul 2

    Bateți albușurile spumă până se formează vârfuri tari, apoi puneți o treime din albușuri în amestecul de ciocolată și amestecați bine pentru a o slăbi. Încorporați ușor restul albușurilor cu o lingură mare de metal sau o spatulă.

  • Pasul 3

    Răzuiți ușor amestecul în tavă, împrăștiați cu alunele tocate și coaceți timp de 30-35 de minute până când suprafața de sus este crocantă, dar nu se simte destul de întărită dedesubt. Se răcește complet.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, scoateți tortul din tavă și pudrați cu puțină cacao plus stropi de zahăr pudră dacă doriți. Puneți smântâna dublă, Baileys, 1 lingură de zahăr pudră și sare într-un castron și amestecați până se îngroașă și ținând doar forma. Tăiați prăjitura în bucăți subțiri și serviți cu linguri de smântână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 582
  • Gras 46,8g
  • Saturate 22.4g
  • Carbohidrați 29.6g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 8g
  • Sare 0,4g
.
#Tort #Nutella #scufundat #crema #Baileys
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *