Tipul bucătăriei:
Tort tiramisu
- serveste 12
- Puțin efort
Această combinație diabolică de Tia Maria, mascarpone, amaretto și ciocolată neagră se reunește pentru a face cel mai bun tort tiramisu al nostru, care merită efortul și este o budincă alternativă minunată pentru ziua de Crăciun. Faceți prăjiturile cu până la o lună înainte, împachetați, congelați și dezghețați în Ajunul Crăciunului. Asamblați tortul în dimineața de Crăciun și răciți până când aveți nevoie de el
Ingrediente
- unt nesarat 300 g, la temperatura camerei
- făină auto-crescătoare 270 g
- praf de copt 1½ linguriță
- zahăr tos auriu 300 g
- ouă 6
- cacao 4 linguri
- cafea instant 2 linguri, dizolvate în 1 lingură apă clocotită
UMPLERE
- espresso sau cafea instant tare 100 ml, racit
- Tia Maria 4 linguri
- mascarpone cuva de 250 ml
- crema dubla oală de 568 ml
- amaretto 1 lingura
- ciocolata neagra 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unt și linia de bază 2 forme de tort de 20 cm.
-
Pasul 2
Pune toate ingredientele pentru tort într-un robot de bucătărie și amestecă până se omogenizează. Împărțiți între forme și gătiți timp de 25-30 de minute sau până când buretele este elastic.
-
Pasul 3
Se răcește complet apoi se taie fiecare prăjitură în jumătate pe orizontală.
-
Pasul 4
Pentru a face umplutura, amestecați cafeaua cu 2 linguri de tia maria și presărați părțile tăiate ale fiecărui tort. Mascarpone se bate pana se inmoaie apoi se adauga crema, putin cate putin. Adauga lichiorurile apoi bate pana se bate usor.
-
Pasul 5
Sandvișează cele 4 straturi împreună cu crema băutură, lăsând din belșug pentru blat. Terminati blatul cu un strat de crema si ciocolata neagra rasa fin. Se da la rece timp de o ora inainte de a fi servit pentru a face prajitura mai usor de taiat.
Informatii nutritionale
- Kcals 784
- Gras 61.1g
- Saturate 35.2g
- Carbohidrați 50,7g
- Fibră 1g
- Proteină 7.6g
- Sare 0,6g