Tipul bucătăriei:
Tort ușor de morcovi
- servește 10
- Uşor
Toată lumea iubește aroma condimentată a tortului cu morcovi. Folosim zahăr muscovado pentru o aromă bogată, sultane aurii și nuci pecan pentru textură și o lovitură de sirop pentru a îndulci glazura
Încercați rețeta noastră clasică de prăjituri cu morcovi, apoi verificați cupcakes-urile cu tort de morcovi, brioșele de tort de morcovi, tortul de morcovi vegan și mai multe rețete de tort de morcovi.
Aflați, de asemenea, cum să faceți glazura de brânză cremă perfectă ca topping clasic.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 300g
- scorţişoară 2 lingurițe
- praf de copt ½ linguriță
- zahăr muscovado negru 100g
- zahăr ușor muscovado 100g
- ouă 4
- ulei 250 ml (aveți nevoie de un ulei cu o aromă cât mai mică posibil, cum ar fi semințe de struguri sau rapiță)
- portocale 1, zestat
- morcovi 200g, ras fin
- pacanele 150g, rupt în două
- sultane aurii 150g
ÎNGELARE CU BRANZĂ
- unt 75g
- zahăr muscovado negru 2 linguri
- sirop auriu 2 linguri
- brânză moale 250g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz 2. Căptușiți o formă de tort adâncă de 22cm cu pergament de copt sau hârtie siliconată. Cernem făina, scorțișoara și praful de copt și amestecăm zaharurile, asigurându-ne că orice bucăți sunt zdrobite. Bateți ouăle cu uleiul și coaja de portocală. Se amestecă morcovii, apoi împăturiți acest lucru și restul ingredientelor, în amestecul de făină. Puneți amestecul în tablă și nivelați suprafața. Coaceți timp de 1 oră 25 de minute sau până când o frigăruie iese curată. Se răcește în tablă.
-
Pasul 2
Pentru îngheț, bateți untul, zahărul și siropul până se înmoaie și apoi bateți în crema de brânză până aveți un amestec neted. Se răcește amestecul până când este gros, dar se poate întinde. Teviți în vârtejuri sau întindeți un strat gros deasupra tortului.
Informatii nutritionale
- Kcals 710
- Gras 48.6g
- Carbohidrați 63g
- Fibră 2.5g
- Proteină 9.2g
- Sare 0,86g