Skip to content

Tipul bucătăriei:

Turnul Profiterole cu ciocolată și alune

Turnul profiterol Croquembouche

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10
  • Un mic efort

Căutați un desert impresionant pentru a servi familia și prietenii? Verificați această stivă de profiterol de ciocolată și alune. Cu umplutură cremă Nutella și alune crocante fragile, această rețetă uimitoare este sfârșitul perfect pentru o cină


Încercați acest impresionant turn de profiterole croquembouche, apoi verificați fleacurile noastre de sherry, buștenii, stollen și mai multe idei de desert de Crăciun.

Vedeți cum să faceți versiunea noastră ușoară a unui croquembouche aici …

Ingrediente

PATISERIE CHOUX

  • făină simplă 140g
  • zahăr tos auriu 1 linguriță
  • unt nesarat 115g, tăiate în bucăți mici
  • ouă 225g (aproximativ 4½ ouă mari, 5 medii), bătute

SOS DE CIOCOLATA

  • zahăr brun moale deschis 75g
  • pudră de cacao 40g
  • sirop auriu 75g
  • Green & Black’s Velvet Edition 70% ciocolată neagră 150g, tocate aproximativ

ALUNE BRITTLE

  • alune gata tocate 2 linguri
  • zahăr tos alb 150g

UMPLERE

  • Nutella 75g
  • Frangelico 150 ml
  • zahăr glazură 24g
  • crema dubla 600 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Cernem făina pe o foaie de hârtie de copt. Puneți zahărul, untul și ½ lingurița de sare fină într-o tigaie mare cu 240 ml de apă. Se încălzește foarte ușor până când untul s-a topit, apoi creșteți focul și aduceți lichidul la fierbere. De îndată ce clocotește, coborâți focul, introduceți făina (folosiți hârtia de copt ca un jgheab) și bateți-o cu o lingură de lemn până când amestecul formează un aluat neted care se aglomerează, lăsând restul cratiței curat. Continuați să bateți și să gătiți la foc mic timp de 5 minute – aburul ar trebui să crească în continuare din amestec.

  • Pasul 2

    Se răcește timp de 5 minute, apoi se adaugă oul puțin câte unul, bătând complet între fiecare adăugare, până când aluatul este neted și lucios, dar totuși gros – este posibil să nu fie nevoie să folosiți tot oul. Ar trebui să cadă foarte reticent din lingură în formă de „V” atunci când o lovești de partea laterală a tigaiei – prea curgătoare și nu vei putea să o faci cu pipă, prea groasă și chiflele nu vor umfla in cuptor. Umeziți o foaie de hârtie de copt și folosiți-o pentru a căptuși o foaie mare de copt (sau două mici).

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Transferați aluatul într-o pungă de tubulatură prevăzută cu o duză rotundă mare și țeviți 30 de bile de dimensiuni de nuc, distanțate pentru a crește. Scufundați degetul în puțină apă pentru a netezi orice umflături sau vârfuri din aluat, apoi puneți tava sau tăvile în cuptor și coaceți timp de 30-35 de minute până când profiterolele sunt umflate, aurii și clare. Opriți cuptorul și lăsați profiterolele să acționeze încă 30 de minute, apoi transferați-le într-o grătar pentru a termina răcirea.

  • Pasul 4

    Faceți sosul de ciocolată punând zahărul, cacao și siropul auriu într-o tigaie cu 200ml apă. Se amestecă la foc mediu apoi, odată ce începe să fiarbă, se fierbe fierbinte un minut, se ia de pe foc și se amestecă ciocolata până se topeste. Se toarnă într-un castron și se lasă să se răcească, apoi se acoperă și se răcește.

  • Pasul 5

    Pentru alunele fragile, tapetați o altă foaie de copt cu hârtie de copt și presărați alunele tocate. Încălziți zahărul într-o tigaie medie, fără a amesteca. Când este topit, buleți până când capătă o culoare caramel aurie. Se toarnă drept pe foaia de copt, înclinându-se pentru a se întinde cât mai subțire posibil și se acoperă toate nucile. Odată setat, frângeți fragilele într-un robot de bucătărie în bucăți mici și fluierați 1/ 3 din acestea pentru a face un „praf” de zahăr.

  • Pasul 6

    Pentru umplutură, pune Nutella într-un castron cu 1/ 2 Frangelico și 1/ 2 zahărul glazurat și bateți ușor până se combină. Toarna in 1/ 2 crema și biciul la vârfuri moi cu bătători electrice. Se toarnă smântâna rămasă într-un castron separat cu zahărul glazurat rămas și Frangelico și se bate și la vârfuri moi.

  • Pasul 7

    Când profiterolele sunt reci, ești gata de asamblare. Introduceți găuri în partea de jos a fiecărui coc cu o duză mică de conducte. Puneți ambele umpluturi în pungi separate pentru conducte, prevăzute cu duze mici, și țeviți în 15 profiterole fiecare, până când se simt grele și crema vrea să se strecoare înapoi.

  • Pasul 8

    Pentru asamblare, scufundați fiecare profiterol în sosul de ciocolată pentru a acoperi partea superioară în timp ce stivați pe o farfurie de servire. Stropiți peste cioburi fragile și praf și serviți turnul de profiterole.

Informatii nutritionale

  • Kcals 788
  • Gras 53.7g
  • Saturează 30.9g
  • Carbohidrați 58.6g
  • Zaharuri 47.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 8.2g
  • Sare 0,43g
.
#Turnul #profiterol #Croquembouche
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *