Tipul bucătăriei:
Turtă dulce bûche de Noël
- servește 8
- Uşor
Un tort frumos laminat aromat cu ghimbir încălzitor și scorțișoară, bûche de Noël de Edd Kimber vine plin cu o cremă Lotus Biscoff cu lămâie
Încercați rețeta noastră bûche de Noël, apoi verificați jurnalul nostru de Crăciun, rulada de ciocolată și mai multe rețete de desert de Crăciun.
Ingrediente
PRĂJITURĂ CU ROLI
- ouă 3 mari, separate
- zahăr pudră 80g
- ulei vegetal 50ml, plus extra pentru tavă
- tot laptele 50 ml
- făină simplă 30g
- faina de porumb 30g
- sare Sp linguriță
- ghimbir de pamant 1 linguriță
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- condimente asortate ½ linguriță
- crema de tartar Sp linguriță
UMPLERE
- Lotus Biscoff Cookie Butter 85g, încălzit până se poate acoperi
- crema dubla 450ml
- caș de lămâie 100g
- paste de fasole cu vanilie ½ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Pentru a face tortul, tapetați baza unei tăvi de 22 cm x 33 cm cu hârtie de copt. Puteți ulei baza tăvii pentru a obține lipirea hârtiei de copt, dar nu ungeți părțile laterale – doriți ca tortul să se agațe de tavă.
-
Pasul 2
Puneți gălbenușurile de ou și jumătate de zahăr într-un castron mare și bateți cu ajutorul unui tel electric timp de 3 minute, până când textura este palidă și deschisă. Adăugați uleiul și laptele și bateți pentru a combina. Într-un castron mic separat, amestecați făina, făina de porumb, sarea și condimentele. Adăugați acest lucru la amestecul de gălbenuș de ou și bateți scurt până se omogenizează. Curățați bătătoarele bateriei electrice. Într-un alt castron, bateți albușurile și smântâna de tartru până la spumă, apoi amestecați încet în zahărul rămas până când amestecul deține vârfuri moi. Lucrând în trei adaosuri, împingeți ușor bezea în amestecul de gălbenuș de ou până nu rămân nicio dungă. Se răscolește aluatul în tava pregătită și se întinde foarte ușor în colțuri.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 12-14 minute sau până când tortul se rumeneste ușor și revine cu o atingere ușoară. Scoateți din cuptor și folosiți un cuțit cu lame rotunde pentru a tăia tortul de pe marginile tăvii. Răsturnați pe o foaie de hârtie de copt așezată pe o grătar, decojind hârtia originală de pe spate. Se lasă să se răcească complet. Acesta este un tort în formă de sifon, deci va rămâne flexibil fără a fi nevoie să îl rulați în prealabil.
-
Pasul 4
Întindeți untul de prăjitură peste tortul răcit într-un strat subțire. Pentru restul umpluturii, amestecați împreună smântâna, cașul de lămâie și vanilia până când amestecul ține doar vârfuri moi. Răspândiți un strat subțire de cremă peste untul pentru biscuiți și înfășurați dintr-un capăt scurt într-o rolă strânsă. Transferați cu atenție într-un platou de servire, apoi întindeți crema rămasă deasupra. Se va păstra acoperit în frigider timp de două zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 536
- Gras 43.6g
- Saturează 21g
- Carbohidrați 30,8g
- Zaharuri 21.6g
- Fibră 0,5g
- Proteină 5g
- Sare 0,4g