Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Inghetata Caramel Sarat Cu Unt De Arahide

Unt de arahide și înghețată cu caramel sărat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această budincă înghețată de lux combină două dintre cele mai la modă arome de desert: unt de arahide fin și combinația delicioasă de caramel sărat dulce și sărat.


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 300 g
  • unt sărat 50 g
  • crema dubla oală de 300 ml
  • galbenusuri de ou 5
  • lapte 500 ml
  • unt de arahide gros 6 linguri

CARAMEL

  • zahăr tos auriu 100 g
  • fulgi de sare un ciupit mare

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți caramelul încălzind zahărul într-o tigaie la foc mediu – folosiți o tigaie argintie sau de culoare deschisă, astfel încât să puteți vedea ce culoare are caramelul și asigurați-vă că este suficient de mare pentru a lua zahărul într-un strat subțire. Odată ce zahărul începe să se topească, înclinați tigaia și amestecați conținutul pentru a menține căldura constantă. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca marginile în centru dacă este necesar.

  • Pasul 2

    Continuați să gătiți până când zahărul se caramelizează la un auriu închis. Luați de pe foc, adăugați fulgii de sare și lăsați să se răcească puțin. Turnați pe o foaie de copt unsă cu ulei și turnați într-o băltoacă cât mai subțire puteți. Aveți grijă deoarece foaia se va încinge foarte tare.

  • Pasul 3

    Pentru inghetata se topeste zaharul la fel, iar odata ce este caramelizat adaugam untul si smantana si topim totul impreuna. turnați acest amestec în gălbenușurile de ou și amestecați bine. Adăugați laptele și apoi strecurați lotul înapoi într-o tigaie curată. Gatiti usor la foc mediu, amestecand tot timpul pana cand amestecul incepe sa se ingroase putin. Nu-l găti prea mult sau se va amesteca. Se amestecă untul de arahide. Puneți într-o mașină de înghețată sau într-o cutie rezistentă la congelator și amestecați sau înghețați până când amestecul este aproape solid. Dacă utilizați o cutie, bateți amestecul energic o dată sau de două ori cât se întărește.

  • Pasul 4

    Între timp, spargeți caramelul în bucăți mari. Amestecați-le în înghețată, dar nu amestecați prea mult – doriți mai degrabă cusături decât o distribuție uniformă. Puneți cu lingură într-o cutie rezistentă la congelator, terină sau formă de pâine și congelați peste noapte. Scoateți sau feliați pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 764
  • Gras 48,7g
  • Carbohidrați 76g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 10.4g
  • Sare 0,75g
#Unt #arahide #și #înghețată #caramel #sărat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *