Tipul bucătăriei:
Unt maro frangipan și tartă de nectarină
- servește 8
- Uşor
Tarta noastră de frangipan cu unt maro este un desert super impresionant de servit unui grup de prieteni, sau congelat pentru mai târziu
Ingrediente
- nectarine 2, feliate
Frangipan cu unt maro
- unt sărat 200g
- zahăr tos auriu 200g
- ouă 4
- făină simplă 75g
- migdale măcinate 200g
Patiserie
- făină simplă 250g
- unt nesarat 125g, cubulat
- cimbru de lamaie o grămadă mică, frunze culese
- sare de mare o ciupitura
A servi
- iaurt natural
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face frangipanul, puneți untul într-o tigaie mică și gătiți la foc mediu, amestecând tot timpul, până când untul se rumeneste și miroase a nuci, apoi turnați într-un vas rezistent la căldură și răciți, amestecând regulat, timp de aproximativ 1 oră sau până la consistența untului moale.
-
Pasul 2
Pentru a face patiseria, puneți făina, untul, frunzele de cimbru de lămâie și sarea într-un robot de bucătărie și pulsați de câteva ori până la textura pesmet.
-
Pasul 3
Adăugați 1 lingură de apă rece ca gheața și blitz din nou, apoi adăugați mai multă apă 1 linguriță odată până când amestecul începe să se unească.
-
Pasul 4
Lucrați ușor într-o minge și răciți timp de 20 de minute.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Rulați produsele de patiserie până la grosimea unei monede de lire sterline, căptușiți o tigaie de 22 cm și înțepați baza peste tot cu o furculiță.
-
Pasul 6
Tapetați-o cu hârtie de copt, umpleți-o cu fasole de copt și coaceți oarbă timp de 20 de minute.
-
Pasul 7
Scoateți fasolea și hârtia de copt și puneți-o la cuptor pentru încă 10 minute. Scoateți din cuptor, răciți și reduceți temperatura cuptorului la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4.
-
Pasul 8
Cu ajutorul unui tel de mână, amestecați untul brun și zahărul într-un castron mare, până devine ușor și pufos. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine între ele.
-
Pasul 9
Se amestecă făina și migdalele măcinate, se pune lingura în cutia de patiserie și se netezește blatul. Aranjați nectarinele deasupra, ventilând feliile.
-
Pasul 10
Puneți pe o foaie de copt și coaceți la cuptor timp de 35-40 de minute până când este bine crescută și se rumenește ușor.
-
Pasul 11
Se răcește timp de 10 minute, apoi se scoate din cutie și se pune pe o grătar.
-
Pasul 12
În această etapă, puteți lăsa tarta să se răcească complet și apoi puneți-o din nou în cutia pentru tarta, acoperiți-o și congelați-o. Decongelați peste noapte și apoi reîncălziți la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 timp de 15-20 de minute, până când conductele sunt fierbinți.
-
Pasul 13
Serviți tarta caldă, cu iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 762
- Gras 50.3g
- Saturează 23.1g
- Carbohidrați 61,5g
- Zaharuri 29.3g
- Fibră 2.6g
- Proteină 14.4g
- Sare 0,6g