Tipul bucătăriei:

Vafe

Vafle de whisky și secară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 6
  • Uşor

Această rețetă de vafe de la Edd Kimber este puțin mai distractivă decât tipul tradițional de vafe. Făcute cu cacao și făină de secară și servite cu un caramel cu vârf de whisky, acestea sunt cu siguranță verișoara mai mare pentru clasic.


Încercați aceste vafe de whisky și de secară, apoi verificați pâinea de secară, fursecurile de secară de ciocolată, brownies de secară de mure și mai multe rețete de făină de secară.

Ingrediente

  • făină simplă 200g
  • făină integrală de secară 75g
  • pudră de cacao 50g
  • praf de copt 2 lingurițe
  • sare 1/4 linguriță
  • ouă 3, separate
  • zahăr pudră 50g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • lapte 450 ml
  • unt nesarat 100g, topit

SOS

  • zahăr pudră 150g
  • unt sărat 10g
  • fulgi de sare de mare o ciupitura
  • crema dubla 125g, plus un plus de servit
  • whisky 3 linguri
  • pastă sau extract de fasole de vanilie 2 lingurițe
  • pacanele tocat, pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul de vafe, puneți făinurile, pudra de cacao, praful de copt și sarea într-un castron mare și amestecați împreună. Într-un castron separat, bateți albușurile până se spumează apoi, în timp ce bateți încă, presărați încet zahărul până când bezeaua deține vârfuri tari. Adăugați gălbenușurile de ou, vanilia, laptele și untul topit la ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează. Împingeți albușurile în trei adaosuri. Gatiti intr-un aparat de fabricat vafe urmand instructiunile producatorului.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul, puneți zahărul într-o tigaie medie și fierbeți la foc mediu până se topește, apoi fierbeți până când zahărul s-a caramelizat, transformând un cupru adânc. Adăugați untul și sarea, amestecând pentru a combina. Se toarnă crema și se amestecă pentru a forma un caramel neted. Adăugați whisky-ul și vanilia și fierbeți caramelul pentru un minut sau două, apoi scoateți-l de pe foc și turnați-l într-un ulcior.

  • Pasul 3

    Pentru servire, stropiți vafele cu caramelul și deasupra cu niște pecan tocate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 675
  • Gras 33.7g
  • Saturează 20.1g
  • Carbohidrați 73,8g
  • Zaharuri 38.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 12.4g
  • Sare 0,8g
.
#Vafle #whisky #și #secară
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast