Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie gri care contine trei pahare umplute cu mousse alb si acoperite cu mango si granola, pe un fundal albastru inchis

Vase cu mousse de nucă de cocos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Faceți aceste vase de mousse răcoritoare în avans pentru a le servi la cina de vară – mango suculent completează cu adevărat textura cremoasă


Încercați aceste vase cu mousse de nucă de cocos și mango, apoi verificați mousse-ul de ciocolată, panna cotta cu nucă de cocos, prost cu nucă de cocos și mango și mai multe rețete de deserturi ușoare.

Ingrediente

  • lapte de nucă de cocos 220 ml
  • zahăr pudră 60 g
  • tot laptele 100 ml
  • foi de dafin 2
  • gelatină 3 frunze
  • Crema de nuca de cocos 80 ml
  • crema dubla 150 ml
  • fructul pasiunii 1, taiata in jumatate si pulpa scoasa, pentru a servi
  • mango taiat cubulete a servi

FIRĂMITE DE OVĂZ

  • Sirop din esență de arțar 40 g
  • unt nesarat 50 g, topit
  • apa de floare de portocal ¼ lingurita (optional)
  • semințe de dovleac 20 g
  • fistic 10 g
  • ovăz jumbo 60 g

YUZU CURD

  • unt nesarat 50 g
  • zahăr pudră 50 g
  • ou 1
  • suc de yuzu 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește laptele de cocos, zahărul, laptele și foile de dafin la foc mic până se aburin. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat 30 de minute. Scoateți frunzele de dafin.

  • Pasul 2

    Înmuiați frunzele de gelatină în apă rece până se înmoaie, apoi stoarceți excesul de apă. Reincalzeste amestecul de lapte de cocos pana se abureste din nou, apoi ia de pe foc. Se adauga gelatina si un praf de sare. Se amestecă până când gelatina s-a dizolvat. Se adauga crema de cocos si se amesteca bine. Se răcește până nu mai este fierbinte la atingere.

  • Pasul 3

    Bateți smântâna dublă într-un castron separat până când se formează vârfuri moi, apoi amestecați-o prin amestecul de lapte de cocos răcit cu un tel până se combină complet. Împărțiți mousse-ul între pahare, cești sau forme și lăsați-l la rece cel puțin 6 ore înainte de servire.

  • Pasul 4

    Pentru crumble de ovăz, încălziți cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Amestecați toate ingredientele cu un praf de sare de mare într-un castron mare, apoi turnați amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de 30 de minute, amestecând la fiecare 10 minute, apoi răciți. Crumble-ul se va păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la două săptămâni.

  • Pasul 5

    Pentru cașul de yuzu, se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până se omogenizează. Într-un castron separat, amestecați oul și sucul de yuzu. Adăugați amestecul de yuzu la unt și zahăr, amestecând constant la foc mediu-mic timp de 10-15 minute sau până se îngroașă. Turnați într-un recipient termorezistent și răciți.

  • Pasul 6

    Peste mousse-urile de nucă de cocos se pune cașul de yuzu răcit, apoi se presară peste crumble și se pune cu lingura peste pulpa de fructul pasiunii și niște cubulețe de mango.

Informatii nutritionale

  • Kcals 547
  • Gras 42.4g
  • Saturate 27.4g
  • Carbohidrați 33.9g
  • Zaharuri 25.3g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,3g
#Vase #mousse #nucă #cocos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *