Tipul bucătăriei:
Verrine dulci de lamaie si fructul pasiunii
- face 4
- Puțin efort
O verrine este un mic pahar stratificat cu diverse umpluturi și poate fi dulce sau sărat. Această versiune este acidulată, dulce și crocantă
Ingrediente
- biscuiti amaretti 12, zdrobit
- iaurt grecesc 60 ml
- crema dubla 60 ml
- fructul pasiunii 3, pulpă cernută
- zahăr pudră 1 lingura
- crema dubla 200 ml
- zahăr tos auriu 50 g
- lămâie 1, cu coaja si zeama
Metodă
-
Pasul 1
Pune jumătate din biscuiți zdrobiți în fundul a 4 pahare mici.
-
Pasul 2
Pentru a face stratul posset, puneți smântâna, zahărul și coaja de lămâie într-o tigaie, aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 3 minute. Luați de pe foc, adăugați sucul de lămâie, apoi turnați printr-o sită fină într-un ulcior. Se toarnă în pahare deasupra stratului de biscuiți și se da la rece timp de 3-4 ore, sau până când ai nevoie de ele.
-
Pasul 3
Puneți cu lingură amaretti rămași deasupra stratului posset. Bateți iaurtul și smântâna până la vârfuri moi și puneți-le peste amaretti. Se amestecă sucul de fructul pasiunii cu zahărul pudră și se pune cu lingura peste smântână pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 499
- Gras 38.2g
- Saturate 22.9g
- Carbohidrați 34.3g
- Fibră 1.9g
- Proteină 3.6g
- Sare 0,1g