Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de verrine cu lamaie si fructul pasiunii

Verrine dulci de lamaie si fructul pasiunii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4
  • Puțin efort

O verrine este un mic pahar stratificat cu diverse umpluturi și poate fi dulce sau sărat. Această versiune este acidulată, dulce și crocantă


Ingrediente

  • biscuiti amaretti 12, zdrobit
  • iaurt grecesc 60 ml
  • crema dubla 60 ml
  • fructul pasiunii 3, pulpă cernută
  • zahăr pudră 1 lingura
  • crema dubla 200 ml
  • zahăr tos auriu 50 g
  • lămâie 1, cu coaja si zeama

Metodă

  • Pasul 1

    Pune jumătate din biscuiți zdrobiți în fundul a 4 pahare mici.

  • Pasul 2

    Pentru a face stratul posset, puneți smântâna, zahărul și coaja de lămâie într-o tigaie, aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 3 minute. Luați de pe foc, adăugați sucul de lămâie, apoi turnați printr-o sită fină într-un ulcior. Se toarnă în pahare deasupra stratului de biscuiți și se da la rece timp de 3-4 ore, sau până când ai nevoie de ele.

  • Pasul 3

    Puneți cu lingură amaretti rămași deasupra stratului posset. Bateți iaurtul și smântâna până la vârfuri moi și puneți-le peste amaretti. Se amestecă sucul de fructul pasiunii cu zahărul pudră și se pune cu lingura peste smântână pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 499
  • Gras 38.2g
  • Saturate 22.9g
  • Carbohidrați 34.3g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 3.6g
  • Sare 0,1g
#Verrine #dulci #lamaie #fructul #pasiunii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *