Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Zabaglione cu capsuni

Zabaglione cu căpșuni

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Marsala, aroma cheie în aceasta, este o potrivire perfectă pentru căpșuni în această răsucire proaspătă a desertului italian zabaglione. Nu bateți excesiv crema, altfel combinarea cu zabaglione va fi dificilă. Bateți până când devine abia în vârfuri moi și apoi pliați ușor.


Ingrediente

  • ouă 2
  • zahăr tos auriu 30 g
  • Marsala 2 linguri
  • crema dubla 90 ml, bătut ușor
  • căpșune 25, 7 piure și 18 lăsate întregi
  • biscuiti mici a decora

Metodă

  • Pasul 1

    Pune ouăle, zahărul, marsala și un praf de sare într-un castron mare de sticlă. Umpleți un alt vas mai mare cu apă cu gheață și lăsați deoparte. Pune primul castron peste (nu într-o cratiță cu apă clocotită). Amestecul se bate cu bate electrice până când este foarte gros sau de aproximativ 3 ori mai mult. Se ia de pe foc și se pune în vasul cu apă cu gheață apoi se bate din nou până se răcește.

  • Pasul 2

    Se adauga frisca si se toarna in pahare. Invarti cate o lingura de piure prin fiecare. Se decoreaza cu capsuni intregi apoi se da la rece cel putin 3 ore inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 144
  • Gras 10.3g
  • Saturate 5.1g
  • Carbohidrați 8.9g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 3.2g
  • Sare 0,09g
#Zabaglione #căpșuni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *