Tipul bucătăriei:
Zabaglione cu căpșuni
- serveste 6
- Uşor
Marsala, aroma cheie în aceasta, este o potrivire perfectă pentru căpșuni în această răsucire proaspătă a desertului italian zabaglione. Nu bateți excesiv crema, altfel combinarea cu zabaglione va fi dificilă. Bateți până când devine abia în vârfuri moi și apoi pliați ușor.
Ingrediente
- ouă 2
- zahăr tos auriu 30 g
- Marsala 2 linguri
- crema dubla 90 ml, bătut ușor
- căpșune 25, 7 piure și 18 lăsate întregi
- biscuiti mici a decora
Metodă
-
Pasul 1
Pune ouăle, zahărul, marsala și un praf de sare într-un castron mare de sticlă. Umpleți un alt vas mai mare cu apă cu gheață și lăsați deoparte. Pune primul castron peste (nu într-o cratiță cu apă clocotită). Amestecul se bate cu bate electrice până când este foarte gros sau de aproximativ 3 ori mai mult. Se ia de pe foc și se pune în vasul cu apă cu gheață apoi se bate din nou până se răcește.
-
Pasul 2
Se adauga frisca si se toarna in pahare. Invarti cate o lingura de piure prin fiecare. Se decoreaza cu capsuni intregi apoi se da la rece cel putin 3 ore inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 144
- Gras 10.3g
- Saturate 5.1g
- Carbohidrați 8.9g
- Fibră 0,6g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,09g