Tipul bucătăriei:
Zmeură și Aperol coapte în Alaska
- face 4
- Uşor
Aperolul din acesta adaugă o notă minunată de aromate amare, ceea ce face desertul să aibă un gust puțin mai matur. L-am lua în loc de fleac în ziua de Crăciun sau poate ca desert de spectacol la o petrecere de Revelion
Ingrediente
- zmeura congelata 300 g
- portocale 1 suc și zestă
- Aperol 3 linguri
- zahăr tos auriu 2 linguri
- tort cu maderia sau panettone
- gem de zmeură 2 linguri
BEZEA
- zahăr tos alb
- glucoză lichidă 2 lingurite
- albușuri de ou 4
- zahăr pudră 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Punem zmeura intr-un bol cu sucul si coaja de portocale, Aperolul si zaharul si lasam pana se dezgheta zmeura. se amestecă până la o pulpă și apoi se toarnă printr-o sită pentru a scăpa de sâmburi. Se toarnă într-o cutie de congelator și se îngheață, amestecând la fiecare oră până când amestecul devine granular. împărțiți-l între 4 forme de dariole sau lighene de budincă din plastic sau metal și împachetați-l puțin, astfel încât amestecul să se lipească. Congelați încă o oră sau până când sunteți gata să terminați vasul.
-
Pasul 2
Tăiați 4 felii de tort de 1 cm grosime și suficient de mari pentru a încăpea baza formei, dacă aveți o prăjitură de lemn mică, poate fi necesar să o tăiați pe orizontală. Tăiați 4 cercuri din feliile de tort, fiecare de aceeași dimensiune a bazei formei sau ligheanului (acest lucru ar trebui să facă buretele puțin mai mare decât amestecul congelat).
-
Pasul 3
Pentru a face glazura, puneti zaharul, glucoza lichida si albusurile intr-un castron pus peste (dar fara atingere) o tigaie cu apa clocotita. Bateți până când zahărul s-a dizolvat și amestecul se încălzește. Se toarnă într-un castron mai mare de pe foc și se bate până când amestecul este pufos și suficient de gros pentru a se întinde – aproximativ 3-5 minute. Bateți zahărul pudră pentru un minut sau cam așa ceva. Se pune într-o pungă prevăzută cu o duză rotundă sau stea de 1 cm.
-
Pasul 4
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Intindeti fiecare cerc de burete cu dulceata de zmeura. Eliberați amestecul de zmeură din lighene și puneți o parte plată în jos pe fiecare bucată de burete. Puneți bezeaua pe fiecare Alaska, începând de la baza fiecăruia și terminând în partea de sus. daca ai un pistol, rumenim bezeaua si lasam sa se odihneasca 10 minute, sau coaceti 3-4 minute dar serviti imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 686
- Gras 11.6g
- Saturate 6.4g
- Carbohidrați 130,2g
- Fibră 2.8g
- Proteină 8g
- Sare 0,9g