Skip to content

Tipul bucătăriei:

O prajitura rotunda de ciocolata acoperita cu zahar pudra si cacao

Zuccotto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 10-12
  • Puțin efort

Încercați varianta noastră de tort cu ciocolată zuccotto, un desert clasic italian cu burețel, ciocolată și un strop de băutură. Este perfect pentru a distra oaspeții


Faceți acest desert italian cu ciocolată, apoi verificați tiramisu nostru clasic, Tort italian cu lamaie și biscotti italieni cu ciocolată dublă.

Acest fleac se traduce în engleză ca „dovleac mic” și este inspirat de cupola catedralei din Florența. Este recunoscut după modelul clasic realizat prin decorul cu zahăr pudră și cacao. Este deosebit de bun când este servit a doua zi după ce este făcut. Se tine la frigider pana cand este gata de servire.

Ingrediente

  • 70% ciocolată neagră 100 g
  • migdale albite 30 g, prăjită
  • alune albite 30 g, prăjită
  • frișcă 300 ml
  • zahăr pudră 40 g
  • Tort pandișpan italian ½
  • rom, țuică și țuică de cireșe 3 linguri din fiecare
  • pudră de cacao 2 linguri

PÂRINȚ ITALIAN

  • unt pentru tablă
  • ouă 5, separate
  • zahăr tos auriu 225 g
  • făină albă simplă sau italiană „00”. 200 g, plus extra pentru praf
  • lamai neceara coaja rasa fin a 2
  • extract de vanilie 1 lingura
  • rom negru 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați un castron de 2 litri cu folie alimentară și ungeți foarte ușor cu ulei.

  • Pasul 2

    Pentru a face prajitura, incalziti cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unti si faina o tava rotunda, adanca, cu fundul liber, de 23 cm. Bateți gălbenușurile și zahărul până se densează, palid și crem. Bateți albușurile spumă până se întăresc, apoi amestecați ușor în amestecul de ouă. Se cerne treptat și se pliază făina. Adăugați coaja de lămâie, vanilia și romul și amestecați până se omogenizează bine.

  • Pasul 3

    Se toarnă amestecul în tava pregătită și se coace timp de 30-35 de minute, până când devine maro auriu și a crescut bine. se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcească.

  • Pasul 4

    Tăiați tortul în jumătate pe orizontală (înghețați jumătatea rămasă pentru a o folosi pentru altă dată), apoi tăiați crusta de deasupra, astfel încât să aveți un strat subțire de burete.

  • Pasul 5

    Rupeți jumătate din ciocolată într-un bol termorezistent și puneți vasul peste o cratiță cu apă clocotită. se incinge pana se topeste, apoi se scoate vasul de pe foc. Misto. Tăiați ciocolata rămasă în bucăți mici.

  • Pasul 6

    Tăiați grosier migdalele și alunele. Batem frisca pana isi pastreaza forma, apoi amestecam nucile tocate si ciocolata tocata. Împărțiți crema în jumătate și adăugați ciocolata topită până la o jumătate. Cerneți jumătate din zahăr pudră în fiecare jumătate de cremă și amestecați ușor. Dați la frigider până când este necesar.

  • Pasul 7

    Împingeți tortul în bol, astfel încât să capete forma bolului. Se amestecă romul, țuica și țuica de cireșe. Ungeți prăjitura cu amestecul de rom pentru a o umezi complet și ajutați-l să se formeze bine în bol. Tăiați orice margini neîngrijite și folosiți-vă mâinile pentru a obține un finisaj cât mai neted puteți.

  • Pasul 8

    Se pune amestecul de smântână albă și se întinde uniform în interiorul cavității. Umpleți centrul cu amestecul de ciocolată și neteziți blatul. Acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 4-5 ore înainte de servire.

  • Pasul 9

    Pentru a decora, turnați zuccotto pe o farfurie de servire. Tăiați un cerc de hârtie rezistentă la aproximativ aceeași dimensiune ca zuccotto când este scos. Desenați 8 felii egale pe el și decupați fiecare felie alternativă. cerne zahăr pudră peste tot blatul zuccotto. Puneți șablonul decupat deasupra și cerneți generos cacao. Scoateți cu grijă hârtia și veți fi dat zuccotto-ului designul său clasic.

Informatii nutritionale

  • Kcals 464
  • Gras 33.8g
  • Saturate 17.6g
  • Carbohidrați 14.7g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 6.1g
  • Sare 0,1g
#Zuccotto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *