Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă Achari Paneer Tikka

Achari paneer tikka

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Verificați acest paner tikka de la bucătarul-șef Karam Sethi la restaurantul indian, brigadieri, un fel de mâncare vegetariană excelent


Ingrediente

  • paneer 800g
  • ulei de mustar 1 lingură, vezi notele de mai jos
  • usturoi și pastă de ghimbir 2 linguri, vezi notele de mai jos
  • pudră de ardei iute din Kashmiri 2 lingurițe, vezi notele de mai jos
  • sare de mare 1 linguriță
  • suc de lămâie 3-4 linguri
  • ardei rosu 1, tocat în bucăți de 4cm
  • ceapa rosie 1, tocat în bucăți de 4cm
  • coriandru ½ o grămadă mică, tocată mărunt

ACHARI MASALA

  • ulei de mustar 1½ lingură
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • praf de ardei iute 1 linguriță
  • iaurt grecesc 380g
  • murat mixt 80g, tocat mărunt, vezi notele de mai jos
  • ghimbir și pastă de usturoi 1 lingură
  • garam masala ½ linguriță

KABAB MASALA

  • kasoori methi 10g, zdrobit în pulbere, vezi notele de mai jos
  • chaat masala 9g, vezi notele de mai jos
  • pulbere am choor (pulbere de mango uscată) ½ linguriță, vezi notele de mai jos
  • praf de ardei iute ½ linguriță
  • garam masala 1 linguriță
  • sare de mare ½ linguriță

CHUTI VERDE CHILLI

  • ceapă ½, tocată aproximativ
  • roșie de prune 1, tocat aproximativ
  • piper verde ½, tocată aproximativ
  • coriandru o grămadă mare, tocată aproximativ
  • mentă o grămadă, frunzele tocate grosier
  • ardei iute verzi 2, tocate aproximativ
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată aproximativ
  • sos de menta 2 linguri
  • zahar (orice fel) 1½ lingură
  • otet de vin alb 2 lingurițe

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați geamul în 16 bucăți egale (aproximativ 9cm x 2cm fiecare), trageți într-un castron mare și amestecați cu uleiul de muștar, usturoi și pastă de ghimbir, pudră de ardei iute, sare și suc de lămâie și răciți timp de 1 oră.

  • Pasul 2

    Pentru a face achari masala, încălziți uleiul de muștar într-o tigaie și adăugați curcuma și pudra de ardei iute. Gatiti timp de 1 minut, apoi incarcati intr-un castron si amestecati iaurtul, muratura tocata, usturoiul si pasta de ghimbir, garam masala si un praf de sare. Încărcați acest lucru pe panou, amestecați foarte bine și răciți încă o oră.

  • Pasul 3

    Pentru kabab masala, amestecați toate ingredientele și acoperiți.

  • Pasul 4

    Pentru chutney-ul verde cu ardei iute, puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie cu un pic de condimente și fluturați până se omogenizează.

  • Pasul 5

    Frigărui 4 bucăți de paneer pe fiecare dintre cele 4 frigărui, alternând cu bucăți de piper și ceapă. Încălziți un grătar (sau grătar pe vreme mai caldă) la mare și gătiți frigaruiele timp de 4-5 minute pe fiecare parte până când sunt carbonizate, apoi serviți stropit cu generozitate cu kabab masala, coriandru și chutney verde de ardei iute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1006
  • Gras 71,8g
  • Saturează 38.7g
  • Carbohidrați 27g
  • Zaharuri 22.9g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 60.3g
  • Sare 5.3g
.
#Achari #paneer #tikka
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast