Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Darjeeling Express Aloo gobi pe o farfurie albastră

Aloo gobi mattar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Serveste 4-6 ca parte sau partajare principală
  • Uşor

Un fel de mâncare clasic indian (și unul vegan), această sărbătoare a Jersey Royals, conopidă și mazăre provine de la Asma Khan din Darjeeling Express


Faceți acest aloo gobi mattar, apoi verificați rețetele noastre saag aloo, aloo gobi, dum aloo și mai multe vegetariene indiene.

Ingrediente

  • ulei vegetal 6 linguri
  • ardei iute uscate 2
  • conopidă 300g, tăiate în flori de 3cm
  • Cartofi Jersey Royal 200g, tăiate cuburi de 2cm
  • ceapă 1 mediu, tocat grosier
  • usturoi 3 cuișoare mari, zdrobite
  • ghimbir Bucată de 3cm, curățată și tocată sau rasă
  • turmeric măcinat Sp linguriță
  • roșii 225g tablă
  • zahăr pudră ¼ linguriță (opțional)
  • Mazăre congelată 150g, decongelat
  • ardei iute verzi 2, rupt la jumătate
  • semințe de chimen ½ linguriță, prăjită și zdrobită
  • frunze de coriandru tocat pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau karai la foc mediu-mare și prăjiți ardeii iute uscați câteva secunde până se întunecă. Se scoate pe o farfurie și se lasă deoparte. Se prăjește conopida în loturi până se rumeneste la margini. Faceți același lucru cu cartofii, îndepărtați-i pe amândoi pe o farfurie pe măsură ce mergeți – lăsați cât mai mult ulei în tigaie când scoateți conopida și cartofii.

  • Pasul 2

    Adăugați ceapa în tigaie și amestecați câteva minute până începe să se rumenească. Adăugați usturoiul, ghimbirul și curcuma, amestecând pentru a preveni lipirea lor. Adăugați roșiile, apoi readuceți ardeii iute roșii în tigaie. Presărați sp linguriță de sare și zahăr, dacă utilizați, și amestecați ocazional până când uleiul începe să crească la margini. Întoarceți conopida și cartofii în tigaie, amestecând și adăugând câteva linguri de apă dacă masala se lipeste. Reduceți căldura la mediu-mic și turnați în 350ml de apă. Fierbeți ușor până când cartofii sunt fierți.

  • Pasul 3

    Când legumele sunt aproape fierte, adăugați mazărea și ardeii iute. Când totul este fraged, stropiți cu semințele de chimen și coriandru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 189
  • Gras 11.9g
  • Saturează 0,9g
  • Carbohidrați 14g
  • Zaharuri 6.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 4.3g
  • Sare 0,6g
.
#Aloo #gobi #mattar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *