Tipul bucătăriei:
Anardana gosht (miel gătit în rodie)
- servește 4 persoane
- Uşor
Nu vă lăsați amăgiți de numărul de ingrediente din rețeta fără gluten a lui Romy Gill (MBE) pentru miel suculent gătit în rodie și condimente. Este surprinzător de ușor de făcut, plin de dulceață, plin de aromă și merită efortul!
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- picior de miel cubulete 500g
- otet din malt 1 lingură
- ulei extravirgin de rapiță
- ghimbir ras fin pentru a face 2 lingurite
- usturoi ras fin pentru a face 2 lingurite
- cepe roșii 3, cubulete mărunt
- roșii de prune 2, cubulete
- ardei iute verzi 4, tocat mărunt
- melasă de rodie 1 lingură
- orez basmati 200g
- unt 2 lingurițe
- coriandru o mână, tocată de servit
SPICE MIX
- curcumă 1 linguriță
- bat de scortisoara Bucată de 5cm
- anason stelat 2
- seminte de coriandru 1 linguriță
- semințe de chimen 1 linguriță
- nucă de cocos deshidratată 2 lingurițe
SPĂRĂTURĂ ȘI POMEGRANĂ RAIȚĂ
- iaurt natural 100g
- sfeclă ¼ mic, decojit și ras
- semințe de rodie 40g (aproximativ ½ rodie), plus extra pentru servire (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Aruncați mielul tăiat cubulețe cu oțetul de malț într-un castron și puneți-l deoparte. Îndreptați toate condimentele pentru amestecul de condimente într-o mașină de tocat condimente și bateți (sau lirați într-un mortar cu un pistil) într-o pulbere fină.
-
Pasul 2
Încălziți 2 linguri de ulei de rapiță într-o tigaie mare și gătiți ghimbirul și usturoiul până se rumenesc. Adăugați ceapa și fierbeți, amestecând, până se rumenesc. Reduceți puțin căldura dacă încep să prindă. Adăugați roșiile și ardeiul iute verde, amestecați bine și fierbeți încă 4-5 minute. Adăugați amestecul de condimente și gătiți încă câteva minute. Adăugați melasa de rodie și fierbeți la foc mic.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie antiaderentă și adăugați mielul. Rumeniti carnea pe toate laturile, apoi inclinati carnea in tava pentru ceapa si amestecati bine. Adăugați 600 ml apă din fierbător și amestecați. Lăsați-l să revină la foc mic, apoi acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc mediu timp de 1 oră sau până când se înmoaie, amestecând ocazional.
-
Pasul 4
Între timp, înmuiați orezul basmati timp de 30 de minute în apă rece, apoi scurgeți-l bine. Adăugați untul într-o tigaie împreună cu orezul și prăjiți-l câteva minute. Adăugați 300ml de apă clocotită, amestecați bine și acoperiți cu un capac. După aproximativ 5-7 minute, când toată apa a fost absorbită, scoateți tigaia de pe foc. Acoperiți tigaia cu un prosop curat, apoi puneți capacul la loc. Odihnește-te 5 minute înainte de servire.
-
Pasul 5
Se amestecă toate ingredientele raita împreună cu ½ linguriță de sare și se servește acoperite cu câteva semințe de rodie.
-
Pasul 6
Serviți curryul de miel cu orezul, raita, o stropire de coriandru tocat și mai multe semințe de rodie (dacă doriți).
Informatii nutritionale
- Kcals 567
- Gras 26.4g
- Saturează 10.2g
- Carbohidrați 48,5g
- Zaharuri 13g
- Fibră 4.4g
- Proteină 31.4g
- Sare 0,5g