Tipul bucătăriei:
Anghinare prajita cu maioneza miso
- servește 4 ca starter
- Uşor
Verificați acest anghinare prăjită crocantă cu un sos de maioneză punchy miso. Această rețetă ușoară vine de la Kudu din Peckham, un nou restaurant modern european cu o întorsătură sud-africană
Ingrediente
- anghinare glob 4
- boabe de piper negru o ciupitura
- semințe de fenicul o ciupitura
- seminte de coriandru o ciupitura
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- boia afumată un ciupit de servit
MISO MAYONNAISE
- gălbenuș de ou 1
- pastă albă de miso 50g
- sos de soia 2 linguri
- ulei din semințe de struguri 200 ml
- suc de lămâie 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Curățați frunzele exterioare fibroase din anghinare, folosind un cuțit mic, până când frunzele au o culoare mai palidă. Folosiți un cojitor de viteză pentru a curăța tulpina pentru a îndepărta stratul exterior dur. Tăiați fiecare pe jumătate pe verticală, apoi apoi pe jumătate din nou și folosiți o linguriță pentru a îndepărta fiecare sufocator (o colecție de fire de păr mici fibroase la baza anghinarei).
-
Pasul 2
Puneți boabele de piper, semințele de fenicul și semințele de coriandru într-o oală mare cu apă sărată ușor și fierbeți anghinarea timp de 15 minute sau până se înmoaie. Se scurge foarte bine și se răcește complet pe hârtie de bucătărie, pentru a se usca.
-
Pasul 3
Pentru maion, puneți gălbenușul de ou, miso și sosul de soia într-un blender. Cu motorul pornit, picurați încet în ulei până când este emulsionat. Adăugați sucul de lămâie și puțină apă dacă este prea gros.
-
Pasul 4
Nu mai umpleți o tigaie 1/ 3 pline cu ulei și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește anghinarea, pe loturi, timp de 4-5 minute sau până când este cu adevărat crocantă. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se presară cu sare. Serviți anghinarea cu maiaua și un strop de boia.
Informatii nutritionale
- Kcals 325
- Gras 33.3g
- Saturează 3.4g
- Carbohidrați 2.8g
- Zaharuri 1.7g
- Fibră 0,5g
- Proteină 3.3g
- Sare 1g