Skip to content

Tipul bucătăriei:

anticuchos de calmar de pachamama

Anticuchos de calmar de la Pachamama

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Anticuchos sunt frigarui de carne consumate ca aperitiv sau gustare in Peru. Restaurantul peruvian Pachamama folosește calmari marinați în turmeric pentru o întorsătură contemporană. Un starter elegant pentru cina.


Ingrediente

  • ulei de măsline extra virgin
  • turmeric măcinat 1 lingura
  • piper negru 1 lingurita, proaspat macinata
  • pui de calmar 16, pielea decojită și spălată
  • ceapă prăjită și creson, a servi

sos de scufundare

  • ardei iute roșu 3, fără semințe și tăiate mărunt
  • ghimbir Bucata de 3 cm, curatata si tocata
  • coriandru ½ legătura, tocată mărunt
  • sos de pește 3 linguri
  • zahăr de palmier 1 lingura
  • lămâie 1, suc
  • lămâie verde 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline, turmericul și piperul negru pentru a forma un sos omogen. Adaugati calamarul, aruncati, apoi lasati la marinat la frigider 2 ore.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul la mediu-mare. Pentru a face sosul de scufundare, combinați toate ingredientele (rezervând câteva felii de ardei iute) într-un castron mic și lăsați deoparte.

  • Pasul 3

    Scoateți calamarul din marinadă și puneți-l pe 4 frigărui – câte 4 pe fiecare. Așezați frigăruile pe o tavă de copt și puneți la grătar aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când calmarii devin opace.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, se ia de pe foc, se pune pe o farfurie de servire cu vasul cu sos si se orneaza cu felii proaspete de chilli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 330
  • Gras 12.8g
  • Saturate 2.4g
  • Carbohidrați 37.1g
  • Fibră 8.4g
  • Proteină 12.5g
  • Sare 0,8g
#Anticuchos #calmar #Pachamama
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.