Tipul bucătăriei:
Anticuchos de calmar de la Pachamama
- serveste 2
- Puțin efort
Anticuchos sunt frigarui de carne consumate ca aperitiv sau gustare in Peru. Restaurantul peruvian Pachamama folosește calmari marinați în turmeric pentru o întorsătură contemporană. Un starter elegant pentru cina.
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin
- turmeric măcinat 1 lingura
- piper negru 1 lingurita, proaspat macinata
- pui de calmar 16, pielea decojită și spălată
- ceapă prăjită și creson, a servi
sos de scufundare
- ardei iute roșu 3, fără semințe și tăiate mărunt
- ghimbir Bucata de 3 cm, curatata si tocata
- coriandru ½ legătura, tocată mărunt
- sos de pește 3 linguri
- zahăr de palmier 1 lingura
- lămâie 1, suc
- lămâie verde 1, suc
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline, turmericul și piperul negru pentru a forma un sos omogen. Adaugati calamarul, aruncati, apoi lasati la marinat la frigider 2 ore.
-
Pasul 2
Încinge grătarul la mediu-mare. Pentru a face sosul de scufundare, combinați toate ingredientele (rezervând câteva felii de ardei iute) într-un castron mic și lăsați deoparte.
-
Pasul 3
Scoateți calamarul din marinadă și puneți-l pe 4 frigărui – câte 4 pe fiecare. Așezați frigăruile pe o tavă de copt și puneți la grătar aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când calmarii devin opace.
-
Pasul 4
Pentru a servi, se ia de pe foc, se pune pe o farfurie de servire cu vasul cu sos si se orneaza cu felii proaspete de chilli.
Informatii nutritionale
- Kcals 330
- Gras 12.8g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 37.1g
- Fibră 8.4g
- Proteină 12.5g
- Sare 0,8g