Tipul bucătăriei:
Arepas pelúa din Guasacaca
- face 10
- Puțin efort
Cea mai bună mâncare stradală din Venezuela: arepa sunt chifteluțe din făină de porumb, umplute cu diferite umpluturi. Această rețetă are o umplutură simplu de făcut din carne de vită mărunțită înăbușită cu ardei roșu, ceapă, usturoi și roșii de la Guasacaca din Londra (pronunțat Wah-sa-kaka). Mâncare pentru împărțire.
Încercați aceste arepas pelúa, apoi verificați arepas reina pepiada și arepa cu ouă.
Ingrediente
- fustă de vită 500 g
- cub de supa de vita ½
- ulei vegetal
- făină de porumb albă prefiartă (masarepa sau harina tigaie ) 500g (cumpărați online de pe labodeguita.co.uk)
- ceapă 1, tăiate mărunt
- ardei roșu 1, tăiate mărunt
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- supa de vita 100 ml
- roșii feliate tavă de 400 g
- cheddar ras pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneti fusta de vita si cubul de bulion intr-o tava si turnati apa clocotita cat sa acopere carnea. Se condimentează cu 1 linguriță de sare și se fierbe timp de 1 oră. Odată ce carnea este fragedă, se ridică din supă și se toarnă.
-
Pasul 2
Se amestecă 550 ml apă călduță cu 2 lingurițe de sare, 2 linguri de ulei vegetal și făina de porumb. Frământați-l pentru a forma un aluat și lăsați-l să se odihnească cel puțin 5 minute. Împărțiți în 10 bile (aproximativ 100 g fiecare), apoi modelați aluatul în forme mici de pâine pitta de 3 cm grosime.
-
Pasul 3
Pune arepa într-o tigaie încinsă și gătește timp de 7-8 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocante în exterior, dar moale la mijloc.
-
Pasul 4
Prăjiți ceapa, usturoiul și ardeiul în 3 linguri de ulei timp de 3 minute, apoi adăugați carnea de vită mărunțită. Gatiti usor cateva minute inainte de a adauga supa de vita. Adăugați roșiile tocate, amestecați și gătiți timp de 15 minute. Deschideți arepasul în mijloc, turnați amestecul de carne de vită și serviți cu cheddar ras deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 340
- Gras 11.5g
- Carbohidrați 47g
- Fibră 1.2g
- Proteină 11.3g
- Sare 1.8g