Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Skate Wing Wings cu praz și Samphire

Aripă de skate prăjită cu praz carbonizat și samphire

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Consultați această rețetă simplă de aripă de skate prăjită și praz carbonizat servit cu un sos cremos de unt. Această rețetă ușoară vine de la noul restaurant Amy Corbin și Patrick Williams din sudul Londrei, Kudu din Peckham


Ingrediente

  • pui de praz 4 mari, înjumătățite pe lungime
  • zahăr pudră 2 linguri
  • ulei vegetal 1 lingură
  • aripi de skate 4 porții de 200 g
  • unt nesarat 50g
  • samphire 100g

CHUTNEY

  • ulei vegetal 1 lingură
  • praz 2, feliate mărunt
  • ceapă ½, feliat fin
  • zahăr pudră 40g
  • frunza de dafin 1
  • oțet balsamic 75 ml

SOS

  • unt 50g
  • anason stelat 1
  • bulb de fenicul ½, feliat fin
  • șalotă 1, feliat fin
  • usturoi ½ un cuișor, tăiat felii
  • vin alb 100 ml
  • stoc de legume 250ml
  • cremă unică 120 ml

ULEIUL KOMBU

  • foaie kombu 1, rupt în bucăți
  • ulei din semințe de struguri 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru chutney, încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare, adăugați prazul și ceapa și gătiți timp de 15 minute, amestecând în mod regulat până când devine cu adevărat auriu. Includeți zahărul și frunzele de dafin și amestecați până se dizolvă. Adăugați oțetul balsamic și reduceți până la lipire. Misto.

  • Pasul 2

    Pentru sos, topiți untul într-o tigaie mare și adăugați anason stelat, fenicul, șalotă și usturoi cu un pic de condimente și gătiți până se înmoaie. Se adaugă vinul și se reduce cu 1/ 2. Adăugați stocul de legume și reduceți din nou cu 1/ 2. Se toarnă crema, se fierbe timp de 5 minute, apoi se condimentează și se strecoară.

  • Pasul 3

    Între timp, încălziți cuptorul la 240 ° C / ventilator 220 ° C / gaz 9. Blanțați prazul într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită timp de 3 minute, apoi scurgeți-l bine. Aranjați prazul pe o tavă, tăiați în sus și presărați cu zahărul și un pic de condimente. Prajiti la cuptor 8-10 minute sau pana cand este caramelizat.

  • Pasul 4

    Întoarceți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și prăjiți foaia de kombu timp de 3 minute. Puneți într-un blender împreună cu uleiul din semințe de struguri și amestecați până se combină bine. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se strecoară prin muselină sau o sită fină.

  • Pasul 5

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, condimentați bine aripile patinei și gătiți-le pe cele mai groase părți timp de 5 minute sau până devin aurii. Puneți la cuptor timp de 8 minute, răsturnați aripile, adăugați untul și gătiți-l în cuptor încă 2 minute sau până când carnea începe să se descuameze. Așezați aripile pe o farfurie timp de câteva minute. Între timp, adăugați samphire în tigaie și amestecați timp de 4 minute sau până se înmoaie.

  • Pasul 6

    Plătiți fiecare aripă de pește cu sos, chutney, praz și samphire și folosiți uleiul de kombu pentru a picura sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 591
  • Gras 34.2g
  • Saturează 17.3g
  • Carbohidrați 21.2g
  • Zaharuri 18.7g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 43.4g
  • Sare 1.5g
.
#Aripă #skate #prăjită #praz #carbonizat #și #samphire
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *