Tipul bucătăriei:
Aripi de pui cu unt BBQ
- servește 4 ca gustare
- Uşor
Vedeți aceste aripi de pui cu unt BBQ super suculent și cremos de la bucătarul-șef Karam Sethi la restaurantul indian, brigadieri
Ingrediente
- aripioare de pui 500g
- ghee 50g
- lămâie ½, suc
- pasta de caju 50g, vezi notele de mai jos
- crema dubla 80 ml
- ghimbir tocat mărunt pentru a face 4 lingurițe
- chaat masala o ciupitura
- coriandru o mână, tocată
MARINADA
- usturoi și pastă de ghimbir 50g
- ulei de mustar 200g
- pudră de ardei iute din Kashmiri 40g
- garam masala 2 lingurițe
- coriandru ½ linguriță
- kasoori methi 2 lingurițe
- iaurt grecesc 80g
Metodă
-
Pasul 1
Combinați toate ingredientele pentru marinată într-un castron cu 1 linguriță de sare, dați vârful în aripi de pui și amestecați bine. Acoperiți și răciți peste noapte.
-
Pasul 2
Încălziți grătarul la mediu. Grill aripile pe raftul de mijloc timp de 20-25 de minute, întorcându-se, până când sunt fierte și carbonizate.
-
Pasul 3
Se amestecă ghee, sucul de lămâie și un praf de sare într-un castron. Includeți aripile fierte și aruncați bine. Adăugați pasta de caju și smântâna și amestecați, apoi adăugați ghimbirul, chaat masala și cea mai mare parte din coriandru și amestecați din nou. Stivați aripile într-un castron și presărați cu puțin mai mult coriandru pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 858
- Gras 85.4g
- Saturează 23.6g
- Carbohidrați 5.3g
- Zaharuri 2.9g
- Fibră 3.9g
- Proteină 15g
- Sare 2.7g