Skip to content
Close

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Desert de avocado batut cu iaurt inghetat

Avocado batut cu iaurt congelat si bezea

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această rețetă de avocado bătut cu iaurt înghețat și bezea vine de la bucătarul Merlin Labron-Johnson și dovedește că avocado poate face totul


Încercați acest desert de avocado bătut, apoi verificați ideile noastre ușoare de deserturi pentru petrecere.


Originar din Devon, și în primul său loc de șef bucătar la doar 24 de ani, Merlin Labron-Johnson a câștigat restaurantul Portland, din Londra, o stea Michelin. Cu pregătire clasică franceză, Merlin și-a câștigat o reputație în capitală pentru preparatele moderne ușoare și proaspete.

„Avocado este un ingredient excelent care se pretează bine la o varietate de feluri de mâncare și la multe bucătării.” spune Merlin. „În Brazilia și în multe părți ale Asiei, avocado este savurat ca desert; cremositatea sa oferă textura perfectă pentru mâncăruri dulci și poate înlocui cu ușurință o cremă patîsière, cremă sau mousse. Și nu uităm de numeroșii săi antioxidanți și acizi grași mono-nesaturați, care sunt buni pentru inimă. Bunica mea a fost cea care m-a introdus în conceptul de deserturi cu avocado – îl amestecă cu zahăr brun, puțină lămâie și îl servește cu căpșuni.” Tehnica clasică, actualizată. Acum puteți încerca mâncarea lui Merlin la restaurantul său Osip din Bruton, Somerset.

Ingrediente

  • zahăr pudră 80 g
  • avocado 4 coapte, cu pietre
  • tei 2, suc plus coaja pentru a servi

BEZEA

  • albușuri de ou 4
  • zahăr pudră 100 g
  • zahăr pudră 80 g

SORBET DE IAURT

  • zahăr pudră 70 g
  • iaurt natural plin de grăsimi 500 g
  • lămâi 2, cu coaja si zeama

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 110C/ventilator 90C/gaz ¼. Începeți cu bezea. Bateți albușurile spumă cu băuturi electrice, apoi începeți să adăugați încet zahărul tos câte 1 lingură, în timp ce amestecați continuu la viteză medie. Odată ce tot zahărul tos este încorporat, adăugați zahărul pudră treptat, amestecând până când obțineți o bezea tare și lucioasă. Tapetați mai multe foi de copt cu hârtie de copt apoi întindeți bezeaua peste hârtie cât mai subțire și puneți la cuptor să se usuce, dar să nu se coloreze – acest lucru poate dura până la 5 ore, dar verificați după 3 ore. Ar trebui să se simtă uscat și fragil. Se răcește și se dezlipește hârtia. Depozitați într-un recipient etanș.

  • Pasul 2

    Pentru sorbetul de iaurt, fierbeți zahărul și 70 ml apă împreună până se obține un sirop limpede care acoperă dosul unei linguri, apoi lăsați să se răcească. Amesteca iaurtul cu siropul, zeama de lamaie si coaja. Se trece printr-o sită și apoi se amestecă într-un aparat de înghețată până se îngheață. Turnați într-un recipient congelabil și congelați până când sunt gata de servire.

  • Pasul 3

    Se face un alt sirop, ca mai sus, punand la fiert 80g zahar cu 80ml apa, apoi se lasa la racit la temperatura camerei. Scoateți carnea din avocado și puneți-o într-un blender cu sucul de lămâie. Adăugați siropul și amestecați până devine omogen și cremos. Grăsimile naturale din avocado ar trebui să se emulsioneze, iar amestecul să devină neted și lucios. Acoperiți suprafața cu folie alimentară și răciți.

  • Pasul 4

    Puneti crema de avocado pe 4 farfurii, adaugati deasupra o lingura de iaurt congelat si acoperiti cu cioburi de bezea. Terminați cu coaja de lime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 367
  • Gras 16g
  • Saturate 4.2g
  • Carbohidrați 47.4g
  • Zaharuri 46,5g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,2g
.
#Avocado #batut #iaurt #congelat #bezea
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast