Tipul bucătăriei:
Biscuiți Bourbon și înghețată cu lichior de rubarbă
- servește 4 persoane
- Uşor
Consultați această rețetă mai elegantă pentru biscuiți de bourbon de casă cu înghețată cremoasă de lichior de rubarbă. Veți rămâne cu biscuiți suplimentari și înghețată din această rețetă, dar biscuiții se vor păstra într-o cutie etanșă, iar înghețata poate fi congelată pentru mai târziu
Ingrediente
GHEȚĂ DE LICORĂ RUBARBĂ
- galbenusuri de ou 3
- zahăr pudră 100g
- crema dubla 300ml
- tot laptele 250ml
- extract de vanilie ¼ linguriță
- lichior de rubarbă 6 linguri, (vezi notele de mai jos)
BISCUITI BURBONI
- unt 100g
- zahăr pudră 40g, plus 1 lingură
- zahăr brun moale deschis 10g
- ou 1, bătut
- făină simplă 150g, plus extra pentru praf
- pudră de cacao 50g
- praf de copt ½ linguriță
PURÉE RUBARBĂ
- rubarbă 2 bețișoare, tocate grosier
- zahăr pudră 2 linguri
- lămâie ½, suc
UMPLERE
- ciocolata neagra 25g
- unt 50g
- zahăr glazură 75g
- zahăr brun moale deschis 50g
- tot laptele 1 linguriță
- pudră de cacao 10g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru înghețată, bateți gălbenușurile și zahărul cu ajutorul bătătorilor electrici până devin palizi și pufoși. Puneți smântâna, laptele și extractul de vanilie într-o tigaie și aduceți-le încet la foc mic.
-
Pasul 2
Se toarnă amestecul de smântână fierbinte peste ouă, în timp ce bateți. Transferați înapoi în tigaie și gătiți la foc mic, amestecând până când acoperă partea din spate a unei linguri sau citește 86C pe un termometru digital. Se toarnă într-un castron, se acoperă suprafața cu folie alimentară și se răcește complet, apoi se adaugă lichiorul de rubarbă. (Puteți face acest lucru cu o zi înainte, dacă doriți.) Se toarnă într-o mașină de înghețată și se amestecă până se congelează.
-
Pasul 3
Pentru biscuiți, folosiți bătători electrice pentru a smântâna untul și ambele zaharuri până când sunt ușoare și pufoase. Adăugați oul și restul de ingrediente uscate, apoi bateți până se formează un aluat rigid. Înfășurați și răciți la frigider timp de 30 de minute.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Rulați aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată într-un dreptunghi mare cu grosimea unei monede de lire sterline și apoi tăiați în dreptunghiuri de 6 cm x 4 cm. Puneți pe mai multe tăvi tapetate cu hârtie de copt și înțepați îngrijit cu o furculiță. Se răcește timp de 15 minute, apoi se coace timp de 8-10 minute sau până la fermitate. Se presară cu 1 lingură zahăr tos, apoi se răcește pe tăvi.
-
Pasul 5
Puneți rubarba într-o tigaie cu zahăr și suc de lămâie. Gatiti incet 10-15 minute pana se descompune, apoi blitz intr-un robot de bucatarie pana se omogenizeaza.
-
Pasul 6
Pentru umplutură se topește ciocolata și apoi se răcește. Bateți untul și zaharurile cu un tel electric până când sunt moi și pufoase, apoi adăugați laptele, cacao și ciocolata topită. Se amestecă bine și se pune într-o pungă pentru conducte. Introduceți umplutura pe 4 dintre biscuiți, apoi sandwich cu încă 4.
-
Pasul 7
Pentru a servi, puneți lingura piureul de rubarbă pe 4 farfurii, adăugați doi dintre biscuiții bourbon și o lingură de înghețată.
Informatii nutritionale
- Kcals 692
- Gras 37.7g
- Saturează 22.9g
- Carbohidrați 76.2g
- Zaharuri 59.9g
- Fibră 3.3g
- Proteină 7.1g
- Sare 0,6g