Skip to content

Tipul bucătăriei:

Bol de orez Karaage de pui de la Restaurant Snackbar

Bol de orez Snackbar cu pui karaage

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Acest bol de orez colorat de la restaurantul Dalston Snackbar este reconfortant, sănătos și plin de texturi și arome minunate: de la pui prăjit crocant japonez și murături zingy, până la un gălbenuș de ou cremos și gălbenuș crocant, pământesc


Această rețetă este destul de implicată datorită procesului de murare, așa că, dacă doriți să economisiți ceva timp, folosiți în schimb murăturile cumpărate în magazin.

Ingrediente

  • coriandru o grămadă, tocată aproximativ
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit adânc
  • maioneză 5 linguri
  • orez sushi 200g
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei de susan prăjit 1 lingură
  • hrişcă 2 linguri
  • porumb pe știul 1
  • frunze de salată o mână
  • lămâie verde ½, suc
  • galbenusuri de ou 4
  • gochugaru (fulgi de chilli coreeni) sau fulgi de chilli uscat o ciupire (opțional)

DAIKON PICKLED

  • otet de orez 250ml
  • zahăr pudră 75g
  • sare de mare fină 1 linguriță
  • daikon ½, curățați și tăiați în jumătăți de lună subțiri

PUI KARAAGE

  • fileuri de pulpe de pui 250g, tăiate în bucăți de 3cm
  • ghimbir ras fin pentru a face 2 lingurite
  • usturoi ras fin pentru a face 2 lingurite
  • dragul 2 linguri
  • sos de soia 3 linguri
  • zahăr pudră 2 lingurițe
  • amidon de cartofi 100g
  • turmeric măcinat 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru murături, răsturnați oțetul de orez, zahărul și 250 ml apă într-o tigaie mică și încălziți ușor până când zahărul se dizolvă. Se răcește complet.

  • Pasul 2

    Presărați sarea peste daikon într-o strecurătoare, lăsați-o să se scurgă timp de o oră, apoi stoarceți excesul de apă. Bătați într-un castron, turnați peste lichidul de decapare răcit și răciți cel puțin 6 ore, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru puiul karaage, puneți puiul într-un castron mic și adăugați ghimbirul, usturoiul, sake-ul, sosul de soia și zahărul. Se acoperă și se răcește cel puțin 6 ore, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 4

    Pentru a face coriandru mayo, adăugați coriandru la un robot de bucătărie cu 2 linguri de ulei de floarea-soarelui și blitz la un piure. Se transferă într-un castron și se îndoaie în maion.

  • Pasul 5

    Spălați și gătiți orezul sushi conform instrucțiunilor de ambalare, apoi condimentați cu sosul de soia și uleiul de susan și acoperiți până când este gata de servit.

  • Pasul 6

    Pentru a face hrișcă prăjită, încălziți un strop de ulei într-o tigaie și prăjiți hrișca până când este aromată și ușor rumenită.

  • Pasul 7

    Pentru a face boabele dulci, aduceți la fierbere o tavă mare cu apă ușor sărată, adăugați știuletul, acoperiți și fierbeți timp de 5 minute sau până când miezul este moale. Se scurge, se răcește ușor, apoi se folosește un cuțit mare ascuțit pentru a îndepărta cu grijă miezurile.

  • Pasul 8

    Puneți amidonul de cartofi și turmericul măcinat pe o farfurie și amestecați împreună. Scurgeți puiul și dragați bucățile prin făină până când sunt acoperite complet. Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 cu ulei și încălziți la 180 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Coborâți cu grijă o parte din pui în ulei și gătiți timp de 4-5 minute până când sunt cu adevărat crocante și rumenite, apoi scurgeți-le pe hârtie de bucătărie și condimentați. Repetați cu puiul rămas.

  • Pasul 9

    Aruncați frunzele de salată cu suc de lămâie.

  • Pasul 10

    Pentru a servi, adăugați o păpușă de maion de coriandru în partea de jos a vasului, acoperiți cu orez și creați o mică liniuță în mijloc pentru a ține un gălbenuș de ou. Se acoperă cu porumb, daikon murat, pui prăjit și se presară cu hrișcă, sare și gochugaru, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 861
  • Gras 34.3g
  • Saturează 4.6g
  • Carbohidrați 112g
  • Zaharuri 37,5g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 23g
  • Sare 3.5g
.
#Bol #orez #Snackbar #pui #karaage
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *