Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de macaroane și brânză a lui Hawksmoor

Brânza macaroane a lui Hawksmoor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Una dintre cele mai bune rețete de brânză cu macaroane pe care le-am întâlnit, aceasta de la restaurantul Hawksmoor este rapidă și ușoară. Încercați astăzi rețeta de macaroane cu brânză de la Hawksmoor, cu siguranță va deveni noul vostru favorit!


Ingrediente

  • Paste 400 g, (Hawksmoor folosește fagiolini lisci lungi)
  • lapte plin de grăsime 800 ml
  • usturoi 1 cuișoare, tocat grosier
  • ceapă ½, tocat grosier
  • foi de dafin 2
  • nucşoară proaspat ras, un praf
  • unt 60 g
  • făină simplă 60 g
  • stilton 100g, maruntita
  • parmezan 75g, ras
  • cheddar Montgomery 75 g, sau folosiți un cheddar matur

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se fierb pastele pana al dente si se scurg.

  • Pasul 2

    Se incalzeste laptele intr-o cratita (nu il lasa sa fiarba) si se adauga usturoiul, ceapa, foile de dafin si nucsoara. În timp ce laptele se încălzește, se topește untul într-o tigaie separată apoi se adaugă făina și se fierbe pentru a face un roux, amestecând constant timp de 2-3 minute la foc mic. Cand laptele aproape fierbe, se strecoara, apoi se bate incet in roux, pana se ingroasa. Adăugați stiltonul și ⅔ din parmezan și cheddar pentru a crea sosul de brânză.

  • Pasul 3

    Amestecați sosul cu pastele și turnați într-o tavă de copt rezistentă la cuptor, presărând deasupra restul de parmezan ras și cheddar. Se coace la cuptor pana devin aurii si clocotesc.

#Brânza #macaroane #lui #Hawksmoor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *