Tipul bucătăriei:
Brânza macaroane a lui Hawksmoor
- serveste 4
- Uşor
Una dintre cele mai bune rețete de brânză cu macaroane pe care le-am întâlnit, aceasta de la restaurantul Hawksmoor este rapidă și ușoară. Încercați astăzi rețeta de macaroane cu brânză de la Hawksmoor, cu siguranță va deveni noul vostru favorit!
Ingrediente
- Paste 400 g, (Hawksmoor folosește fagiolini lisci lungi)
- lapte plin de grăsime 800 ml
- usturoi 1 cuișoare, tocat grosier
- ceapă ½, tocat grosier
- foi de dafin 2
- nucşoară proaspat ras, un praf
- unt 60 g
- făină simplă 60 g
- stilton 100g, maruntita
- parmezan 75g, ras
- cheddar Montgomery 75 g, sau folosiți un cheddar matur
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se fierb pastele pana al dente si se scurg.
-
Pasul 2
Se incalzeste laptele intr-o cratita (nu il lasa sa fiarba) si se adauga usturoiul, ceapa, foile de dafin si nucsoara. În timp ce laptele se încălzește, se topește untul într-o tigaie separată apoi se adaugă făina și se fierbe pentru a face un roux, amestecând constant timp de 2-3 minute la foc mic. Cand laptele aproape fierbe, se strecoara, apoi se bate incet in roux, pana se ingroasa. Adăugați stiltonul și ⅔ din parmezan și cheddar pentru a crea sosul de brânză.
-
Pasul 3
Amestecați sosul cu pastele și turnați într-o tavă de copt rezistentă la cuptor, presărând deasupra restul de parmezan ras și cheddar. Se coace la cuptor pana devin aurii si clocotesc.