Tipul bucătăriei:
Branza tetilla copta cu escalivada
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această rețetă vine de la Lobos tapas bar din Borough Market. Tetilla este o brânză spaniolă disponibilă de la delicatese și online. Acest fel de mâncare durează doar 30 de minute pentru a fi pregătit și este grozav ca parte a unui distribuitor.
Ingrediente
- branza tetilla sau fontina 300 g, feliate
- oregano uscat o ciupitura
- coniac 50 ml
- paine prajita a servi
ESCALIVADA
- Vânătă 1, înjumătățit
- ardei roșu 1, înjumătățit și însămânțat
- ceapa rosie 1, decojit și tăiat în sferturi
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pentru a face escalivada, punem legumele pe o tava de copt, stropim cu ulei de masline si coacem timp de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a indeparta coaja de pe vinete si ardei rosu, apoi le tai foarte subtiri si stropim cu 1 lingura ulei de masline, usturoiul tocat si putin condimente. Rotiți grătarul la mare.
-
Pasul 2
Pune brânza în fundul unui vas de cuptor (sau 4 individuale), pune legumele deasupra și presară oregano. Grill timp de 5 minute sau până când brânza se topește. Puneți coniacul într-o tigaie mică și fierbeți-l timp de 5 minute apoi turnați-l peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 377
- Gras 26.1g
- Saturate 14.3g
- Carbohidrați 8.6g
- Fibră 5.4g
- Proteină 17.1g
- Sare 1.1g