Tipul bucătăriei:
Brownie de ciocolată, caramel crocant și înghețată cu unt de arahide
- serveste 6
- Puțin efort
Acest deșert decadent arată impresionant, dar este ușor de făcut, așa că este perfect pentru divertisment
Încearcă acest desert elegant cu brownie de ciocolată cu înghețată cu unt de arahide, apoi verifică brownie-urile noastre clasice cu ciocolată și mai multe rețete de brownie.
Ingrediente
- unt nesarat 185 g
- ciocolata neagra 185 g
- ouă 3
- zahăr tos auriu 275 g
- făină simplă 85 g
- pudră de cacao 40 g
- ciocolată albă sau bucăți 50 g
- bucăți de ciocolată cu lapte 50 g
- sos de caramel încălzit, pentru a servi (încearcă Caramel Carnation)
- sirop auriu 4 linguri
- zahăr 200 g
- bicarbonat de sodiu 2 1/2 linguriță
- tot laptele 200 ml
- crema dubla 300 ml
- pastaie de vanilie 1, despărțit
- ouă 6 gălbenușuri
- zahăr tos auriu 100 g
- unt de arahide 80 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face înghețată, încălziți laptele, smântâna și vanilia chiar sub punctul de fierbere. Bateți gălbenușurile și zahărul împreună într-un castron. Bateți amestecul de lapte fierbinte în ouă și amestecați împreună.
Puneți amestecul din nou pe foc și gătiți până se îngroașă, amestecând continuu pentru a nu amesteca ouăle. Când s-a îngroșat, luați de pe foc și adăugați untul de arahide. Se răcește și se amestecă într-o mașină de înghețată. Îngheţa.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți untul și ciocolata împreună într-un castron termorezistent peste – dar fără a atinge – apa fiartă. Folosind un tel electric, amestecați ouăle și zahărul până când sunt ușor și palid.
-
Pasul 3
Bateți ciocolata și untul în amestecul de ouă, apoi adăugați încet făina și cacao. Adăugați bucățile de ciocolată albă și cu lapte și amestecați bine. Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată pentru brownie de 20 x 20 cm. Coaceți timp de 25 de minute.
-
Pasul 4
Pentru a face fagure, tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Pune siropul auriu, zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie adanca. Se incinge usor pana se dizolva zaharul apoi se fierbe pana se obtine un caramel auriu. Adăugați bicarbonatul de sodiu, dar aveți grijă deoarece caramelul va crește dramatic. Imediat ce crește, se toarnă pe tava de copt. Se răcește apoi se rupe în bucăți.
-
Pasul 5
Pentru a servi, se încălzește brownie-ul și se rupe în bucăți. Se servesc bucatele de brownie si fagure cu o lingura de inghetata si se decoreaza cu sos de caramel.
Informatii nutritionale
- Kcals 1396
- Gras 46.1g
- Carbohidrați 145,4g
- Fibră 2.8g
- Proteină 16.7g
- Sare 1.8g