Tipul bucătăriei:

Burrata pansoti cu roșii datterini, nuci de pin prăjite și busuioc

Burrata pansoti cu roșii datterini, nuci de pin prăjite și busuioc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Această rețetă sofisticată de paste în stil ravioli provine de la bucătarul-șef Lina Stores Masha Rener – veți avea nevoie de un aparat pentru paste


Încercați această rețetă burrata pansoti, un pic ca ravioli, apoi consultați rețetele noastre italiene și sfaturile lui Masha pentru cumpărături ca un italian pe podcastul nostru.

Ingrediente

  • burrata 250g, tocat mărunt
  • datterini sau roșii cherry 500g
  • extra-virgin olive oi 100 ml
  • făină simplă 1 lingură, plus extra pentru praf
  • busuioc 10 frunze, tocate
  • parmezan o mână, ras fin
  • nuci de pin o mână, prăjită

ALUAT DE PASTA

  • făină simplă 300g
  • ouă 3
  • sare o ciupitura
  • ulei de măsline extra virgin 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele pentru aluat de paste într-un castron până când acestea se reunesc într-un aluat. Frământați 10 minute până când este netedă și elastică. Înfășurați și lăsați aluatul să stea într-un spațiu rece și uscat timp de 30 de minute înainte de utilizare.

  • Pasul 2

    Folosiți o mașină pentru paste pentru a rula aluatul până la grosimea de 0,7 mm (aproximativ a doua setare pe o mașină pentru paste) sau tăiați aluatul în jumătate și rulați fiecare în dreptunghiuri lungi de aceeași grosime. Tăiați-l în 12 pătrate egale (aproximativ 10cm fiecare). Puneți 2 linguri de burrata în mijlocul fiecărui pătrat și împăturiți-o pe ea într-un triunghi. Împingeți capetele și marginile împreună astfel încât să fie complet sigilate. Puneți pe o tavă de copt pudrată cu făină.

  • Pasul 3

    Pentru sos, pulsați roșiile într-un robot de bucătărie până când sunt tocate aproximativ. Se toarnă printr-o sită fină, prinzând sucurile într-un castron. Încălziți 100 ml de ulei de măsline într-o tigaie mare și adăugați 1 lingură de făină simplă. Gatiti 3-4 minute fara colorare, apoi adaugati sucul de rosii si gatiti pana se ingroasa. Se ia de pe foc și se răcește.

  • Pasul 4

    Adăugați bucățile de roșii din strecurătoare în sos, adăugați sare după gust și frunzele de busuioc tocate. Amesteca.

  • Pasul 5

    Fierbeți pastele în apă cu sare timp de 2 minute. Folosiți o lingură cu fante pentru a scoate în aceeași tigaie ca sosul și amestecați cu grijă. Completați cu niște parmezan, împărțiți pătratele de paste în mod egal între patru farfurii și presărați peste nucile de pin prăjite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 831
  • Gras 51,8g
  • Saturează 15.7g
  • Carbohidrați 67.4g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 21.4g
  • Sare 0,8g
.
#Burrata #pansoti #roșii #datterini #nuci #pin #prăjite #și #busuioc
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast