Tipul bucătăriei:
Cacciucco (tocană de pește toscană)
- servește 6
- Uşor
Cacciucco este o tocană de pește din Livorno, un port de pe coasta Toscanei și ar trebui să conțină cinci tipuri de fructe de mare. Această rețetă provine de la Caldesi in Campagna, un restaurant italian din Bray
Încercați această tocană de pește toscană, apoi verificați fiertura noastră vegetariană și alte rețete italiene.
Autorul rețetei Katie Caldesi spune: „Mereu mi s-a părut ciudat că Marea Britanie nu are o istorie culinară de tocană de pește, deoarece suntem înconjurați de apă. În lungul și în josul Italiei, există rețete variate de pește în sos, de obicei preparate cu pește și crustacee rupte, de formă ciudată sau rămase de la standul pescăriei, dar întotdeauna cu aromă. Stufato di pesce, sau tocană de pește, se face atât cu roșii, cât și fără, unele cu șofran, altele cu nuci de pin și ciuperci, unele cu paste, altele într-un bulion simplu. ”
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 6 linguri
- ceapa rosie 1 mic, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, curățate, dar lăsate întregi și ușor zdrobite
- calmar 4 mici, curățate și tocate în bucăți de mușcătură
- vin alb 200 ml
- roșii de prune 400g tablă
- gurnard sau merluciu 300g file fără piele, dezosat, curățat și tăiat în bucăți de mușcătură
- moluște comestibile 300g, curățat
- midii 300g, curățat
- creveți regi sau tigri 12, scoici
- depozit de peste 500 ml
- pâine albă crustă sau aluat feliate gros și prăjite
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adâncă, cu capac. Se prăjește ceapa timp de 5-7 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul și puțin condiment și prăjiți câteva minute. Adăugați calmarul, puneți capacul pe tigaie și fierbeți câteva minute, agitând tigaia frecvent. Scoateți capacul și adăugați vinul – lăsând capacul oprit, lăsați vinul să se reducă câteva minute. Adăugați roșiile, bateți-le cu o lingură de lemn pentru a le rupe puțin (se vor descompune și în timpul gătitului) și gătiți timp de 20 de minute. Adăugați gurnardul, scoicile, midiile, creveții și bulionul și aduceți la fierbere.
-
Pasul 2
Reduceți căldura și fierbeți, neacoperit, timp de 10 minute. În acest moment, aruncați scoici și scoici închise. Gustați pentru a regla condimentul, apoi serviți în boluri calde, garnisite cu pătrunjel și însoțite de pâine crustă. Unii livornezi pun pâinea în fundul unui castron de supă și umplu supa deasupra pentru a se înmuia în sucurile glorioase!
Informatii nutritionale
- Kcals 268
- Gras 13.6g
- Saturează 2.1g
- Carbohidrați 5.4g
- Zaharuri 4.4g
- Fibră 1.3g
- Proteină 25.1g
- Sare 1.2g