Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta Cannelloni cu Conopida si Fontina

Cannelloni cu conopida si fontina

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de cannelloni cu conopidă și fontina vine de la bucătarii de la Cantino Corvino, Londra. Este un preparat de paste delicios, reconfortant


Faceți acest fel de cannelloni cu conopidă și fontina, apoi consultați-ne lasagna vegetariană, musaca vegetariana, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.

Ingrediente

  • crema dubla 100 ml
  • nucşoară un grătar
  • conopidă 1 mare sau 2 mici, tulpini tăiate
  • ulei de masline
  • unt
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • fulgi de chilli o ciupitura
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • ceapă 1 mic, tocat fin
  • ricotta 100 g
  • parmezan 10 g, plus o răzătoare în plus
  • fontina 30 g, ras
  • mascarpone 1 lingura
  • foi de lasagne proaspete 16
  • ou 1, bătut
  • frunze de salvie o mână
  • seminte de ceapa neagra a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește smântâna dublă cu o răzătoare de nucșoară într-o tigaie mică și se fierbe până scade la jumătate (amestecând des). Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Rupeți conopida în buchețe, feliați fin și prăjiți într-o tigaie încinsă și uscată până când marginile devin aurii. Puneți buchețelele prăjite într-un robot de bucătărie (rezervați câteva felii pentru garnitură) și amestecați până la o textură fină, asemănătoare cu cușcușul.

  • Pasul 3

    Puneți 2/3 din conopida tăiată în tigaie cu un strop de ulei, un buton de unt, semințele de fenicul, fulgii de ardei iute și jumătate de usturoi tocat. Se prăjește până când conopida este aurie și fragedă, apoi se pune într-un bol pentru a se răci.

  • Pasul 4

    În aceeași tigaie, prăjiți ceapa și usturoiul rămas în 1 lingură ulei de măsline până se înmoaie, apoi adăugați ultima 1/3 din cușcușul de conopidă, un strop de apă și acoperiți cu un capac. Gatiti incet aproximativ 4 minute, pana se inmoaie, apoi turnati intr-un lichider cu smantana dubla redusa si amestecati pana la un piure omogen. Asezoneaza bine.

  • Pasul 5

    Amestecă ricotta, parmezanul, fontina, mascarpone și 2 linguri de piure de conopidă în cușcușul de conopidă răcit. Se condimentează bine și se pune amestecul într-o pungă cu duză largă.

  • Pasul 6

    Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Se albesc foile de lasagna timp de 1 minut în apă clocotită cu sare, apoi se împrospătează în apă cu gheață. Uscați foile de paste cu hârtie de bucătărie și așezați-le pe o suprafață curată.

  • Pasul 7

    Puneți amestecul de conopidă cu o grosime de 2 cm pe fundul unei foi de lasagne. Ungeți capătul de sus cu ou și rulați foaia de lasagna într-un cilindru. Continuați cu pastele și umplutura rămase. Tăiați foile dacă sunt prea lungi și înfășurați umplutura de prea multe ori.

  • Pasul 8

    Puneți cannellonii, unul lângă altul, pe o bucată de hârtie de copt unsă cu unt, pe o tavă mare de copt. Deasupra se rade mai mult parmezan si se coace 10-12 minute, pana devine auriu.

  • Pasul 9

    Încinge 50 g unt într-o tigaie mică până când începe să miroasă a nuci și devine maro auriu. Se adauga salvia si se ia de pe foc sa se raceasca putin.

  • Pasul 10

    Se încălzește piureul rămas și se întinde pe fundul farfuriilor de servire încălzite. Pune deasupra 4 cannelloni. Acoperiți cu feliile de conopidă prăjite rezervate, un strop de semințe de ceapă neagră și untul de salvie și maro.

Informatii nutritionale

  • Kcals 640
  • Gras 42.2g
  • Saturate 23.6g
  • Carbohidrați 42.9g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 20g
  • Sare 0,7g
.
#Cannelloni #conopida #fontina
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast