Tipul bucătăriei:
Căpșuni Valentine Warner în Sauternes cu biscuiți cu lămâie
- serveste 6
- Puțin efort
Această rețetă ușoară de la Valentine Warner este o budincă grozavă de vară. Cu un echilibru excelent de dulceață și aciditate gustoasă, sauternes (un vin de desert din Bordeaux) funcționează fantastic cu căpșunile
Ingrediente
- căpșune 750g foarte coapte, decorticate si feliate grosier
- Sauternes Sticla de 37,5cl, refrigerata
- lămâie necerată 1
- unt 60g, moale
- zahăr pudră 75 g
- albușuri de ou în aer liber 2 mari
- făină simplă 75 g
- zahăr pudră a decora
- crème fraîche a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți căpșunile într-un vas de servire din sticlă și adăugați sotele. Curățați două fâșii lungi de coajă de lămâie cu un curățător de legume. Adaugati coaja in vas si intoarceti usor fructele de padure in vin. Acoperiți și lăsați la rece timp de 2 ore înainte de servire.
-
Pasul 2
Pentru a face biscuiții, preîncălziți cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Tapetați o tavă mare cu pergament de copt. Razi fin coaja de lamaie ramasa. Cremă untul și zahărul împreună până devine ușor și pufos. Se bat albusurile spuma si faina alternativ pana cand amestecul devine cremos. Se amestecă coaja de lămâie.
-
Pasul 3
Turnați amestecul într-o pungă mare, prevăzută cu o duză simplă. Puneți 12 fâșii de aproximativ 9 cm pe tava pregătită, lăsând spațiu între fiecare pentru a se întinde biscuiții. Gatiti in centrul cuptorului timp de aproximativ 8 minute sau pana se rumenesc pe margini. Se lasa la racit cateva minute pe tava apoi se transfera pe un gratar. Pudrați cu zahăr pudră.
-
Pasul 4
Servește căpșunile în feluri mici cu crème fraîche și biscuiți crocanți cu lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 266
- Gras 8.5g
- Carbohidrați 35g
- Fibră 1.8g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,25g