Tipul bucătăriei:
Cârnați orientali și briose cu ouă
- servește 4 persoane
- Uşor
În acest weekend, de ce să nu vă tratați prietenii cu cârnații indulgenți ai Sabrinei Ghayour și brioșa de ouă. Uitați de Arcurile de Aur, aceasta este o opțiune mai sănătoasă și mai delicioasă, care poate fi făcută în confortul propriei bucătării. Această rețetă servește patru persoane și durează puțin, dar, cu acele condimente delicioase, merită să așteptați
Ingrediente
- cârnați de porc jupuiți 400g
- oregano uscat 2 linguri
- lămâie 1, zestat
- pulbiber sau fulgi de ardei iute uscat (vezi nota bucătarului) 1 linguriță
- schinduf măcinat 1 linguriță
- granule de usturoi 2 lingurițe
- ulei pentru prăjire
- ouă 4
- briose englezești 4, înjumătățit și prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă carnea de cârnați, oregano, coaja de lămâie, pulbiber, schinduf și granule de usturoi și se condimentează generos cu sare și piper. Împărțiți în 4 și formați în tăvițe groase de 1cm.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie mare la foc mediu cu un strop de ulei și prăjiți tortele timp de 8-10 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii și fierte. Scoateți din tigaie și păstrați-l cald într-un cuptor scăzut. Creșteți căldura, adăugați încă un strop de ulei, crapați ouăle și prăjiți-le după bunul plac.
-
Pasul 3
Așezați o tortă pe jumătate dintr-o brioșă prăjită, acoperiți cu un ou prăjit și terminați cu sosul preferat și cealaltă jumătate de brioșă.
Informatii nutritionale
- Kcals 581
- Gras 36.6g
- Saturează 11.5g
- Carbohidrați 32.9g
- Zaharuri 3.7g
- Fibră 6.5g
- Proteină 26.7g
- Sare 2.01g