Tipul bucătăriei:

Carnea de oaie se rostogolește pe o farfurie

Carne de oaie din Sri Lanka

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • Face aproximativ 20 de rulouri
  • Uşor

Această rețetă de carne de oaie în stil srilanez de la bucătarul-șef Peter Kuruvita învelește cartofi, carne tocată de miel, frunze de mentă și ardei iute verde într-un strat de pesmet


Această rețetă de sul de carne de oaie este extrasă din cartea lui Peter Kuruvita Serendip: My Sri Lankan Kitchen (16,99 GBP, Murdoch Books). Aflați mai multe despre mâncarea din Sri Lanka cu ghidul lui Peter, apoi verificați sambalul nostru de cocos, buncărele de ouă, curry din pui din Sri Lanka și mai multe rețete delicioase din Sri Lanka.

Doriți să încercați mai multe rețete de carne de oaie? Verificați keema noastră de oaie, oaie curry de oaie și plăcintă de oaie curry.

Ingrediente

  • Cartofi roșii 650g (sau alți cartofi făinoși), curățați
  • carne tocată de miel 300g
  • otet din malt 2 linguri
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 2 lingurițe
  • ulei vegetal 1 litru
  • ceapa 2, tocat mărunt
  • frunze de menta 6 mari, tocate mărunt
  • ardei iute verzi 2 mici, tocate mărunt
  • făină simplă 125g
  • ouă 2, ușor bătut
  • pesmet fin uscat 165g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți cartofii întregi într-o tigaie mare, acoperiți cu apă ușor sărată și fierbeți până se înmoaie. Scurgere. Când este suficient de rece pentru a se manipula, curățați și zdrobiți grosolan cartofii. Între timp, combinați mielul, oțetul, piperul și 1 linguriță de sare într-un castron și lăsați-le deoparte timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Încălziți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie grea la foc mare și gătiți amestecul de miel timp de 8 minute, amestecând regulat și rupând tocat, până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat. Adăugați ceapa, menta și ardeii iute și gătiți, amestecând continuu, timp de 5 minute. Scoateți-o într-o sită pentru a scurge orice lichid în exces.

  • Pasul 3

    Folosind o frunză de banană ușor uleiată sau o hârtie de copt, puneți o lingură grămadă de piure de cartof în centru și aplatizați într-un dreptunghi de aproximativ 8cm x 10cm. Puneți 2 lingurițe de tocat de-a lungul centrului și, începând dintr-o parte lungă, înfășurați strâns și puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se răcește 30 de minute, apoi se îndepărtează cu grijă ambalajul din rulouri. Se pudrează fiecare rulou în făină, apoi se înmoaie în ou și se acoperă cu pesmet.

  • Pasul 4

    Încălziți uleiul rămas într-o tigaie mare sau tigaie mare la 180 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Se prăjește rulourile în bucăți până când sunt crocante și aurii, apoi se scurg pe hârtie de bucătărie și se servesc calde sau reci.

Informatii nutritionale

  • Kcals 165
  • Gras 8g
  • Saturează 1.5g
  • Carbohidrați 16.8g
  • Zaharuri 1.4g
  • Fibră 1g
  • Proteină 5.9g
  • Sare 0,4g
.
#Carne #oaie #din #Sri #Lanka
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast