Tipul bucătăriei:
Carne de porc cu sos de gutui si nasturel
- serveste 4
- Uşor
Aceasta reteta de carne de porc cu sos de gutui si nasturel vine de la Craft London din Peninsula Greenwich. Este foarte ușor de pregătit, dar face o cină principală delicioasă și impresionantă.
Ingrediente
- muschi de porc pe os 1 kg, pielea îndepărtată
- pastă de gutui sau membrillo 30 g
- ulei de masline 40 ml
- lămâie 1, suc
- nasturel o gramada
- mustar Dijon 1 lingura
- castraveți murați sau corniși 50 g
- ulei de rapita 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 100C/ventilator 80C/gaz ¼. Taiati cat mai multa grasime de pe pielea de porc, asezonati-o bine si dati la cuptor pentru o ora, scoateti din cuptor, dati cuptorul pana la 240C/ventilator 220C/gaz 9, iar cand este fierbinte puneti coaja înapoi la cuptor pentru aproximativ 10 minute, ar trebui să trosnească și să se rumenească frumos. Scoateți-l când are o culoare maro intens și foarte crocant.
-
Pasul 2
Coborâți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Mixați pasta de gutui într-un blender, apoi adăugați uleiul și zeama de lămâie pentru a face un sos asemănător maionezei. Goliți blenderul și apoi adăugați cresonul, muștarul, murăturile și uleiul de rapiță și amestecați din nou.
-
Pasul 3
Se condimentează bine muschiul de porc cu sare și se pune într-o tavă de prăjit. Prăjiți timp de 40-50 de minute – dacă aveți un termometru pentru carne, temperatura ar trebui să fie de 70C sau o frigărui introdusă în carne se va simți foarte fierbinte când este scoasă. Odihnește-te timp de 20 de minute.
-
Pasul 4
Tăiați carnea departe de os și apoi împărțiți-l în bucăți tăind între mușchi. Tăiați fiecare secțiune în bucăți mai mici și serviți cu bucăți de trosnet și cuțit din cele două sosuri. Și cartofii prăjiți ar merge bine.
Informatii nutritionale
- Kcals 554
- Carbohidrați 6.1g
- Proteină 41.3g
- Gras 40.2g
- Sare 1g
- Saturate 8.4g
- Fibră 1.1g