Tipul bucătăriei:
Carne de porc la gratar cu piure de migdale si piersici murate
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de carne de porc la grătar cu piure de migdale și piersici murate vine de la Bulrush, Bristol. Mâncarea a fost inspirată dintr-o carte de gătit romană antică, dar este grozav ca fel de mâncare la grătar de vară.
Ingrediente
- miso alb 4 linguri
- ulei vegetal
- cotlete de porc (aproximativ 175g-250g fiecare) 4
- piersici 2, înjumătățit și cu pietre
- salata verde mica 2, sferturi
- flori comestibile a servi (optional)
- piersici 2
- otet de vin alb 2 linguri
- rozmarin 1 crenguță
- zahăr 1 lingura
- unt 50 g
- migdale macinate 125 g
- stoc de legume 200 ml
- tot laptele 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru piersicile murate, piersicile cu sambure si feliati-le la 0,5 cm grosime. Se încălzește oțetul, rozmarinul, zahărul și 100 ml apă până se fierbe, apoi se ia de pe foc. Se răcește până se călzește și se toarnă peste piersici.
-
Pasul 2
Amestecă miso și 2 linguri de ulei vegetal cu 3 linguri de apă și freacă cotletele de porc. Se marina timp de 10-15 minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge grătarul sau tigaia pentru grătar până se încinge și prăjește carnea de porc 2-4 minute pe fiecare parte până se rumenește. Se pune pe o tava de copt si se fierbe la cuptor 8-10 minute, sau pana cand temperatura interioara a cotletelor este de 70C. Odihnește-te sub folie.
-
Pasul 4
Topiți untul într-o tigaie și adăugați migdalele măcinate. Gatiti 5 minute pana se maronie deschis, apoi adaugati bulionul. Gatiti pana se evapora bulionul, puneti intr-un blender cu laptele si mixati. Asezonați cu sare.
-
Pasul 5
Condimentam piersicile si feliile de salata verde jumatate cu sare si stropim cu putin ulei. Gătiți pe grătar sau într-o tigaie pentru grătar timp de câteva minute, până când sunt ușor carbonizate, dar încă mai mușcă.
-
Pasul 6
Se intinde piureul pe 4 farfurii, apoi se taie cotletele de porc si se pune deasupra. Adăugați piersicile murate și carbonizate și o bucată Little Gem. Ornați cu flori comestibile, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 770
- Gras 54,7g
- Saturate 16.1g
- Carbohidrați 19.1g
- Zaharuri 17.6g
- Fibră 3.3g
- Proteină 48,7g
- Sare 0,6g