Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

24528

Carne de porc la gratar cu piure de migdale si piersici murate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de carne de porc la grătar cu piure de migdale și piersici murate vine de la Bulrush, Bristol. Mâncarea a fost inspirată dintr-o carte de gătit romană antică, dar este grozav ca fel de mâncare la grătar de vară.


Ingrediente

  • miso alb 4 linguri
  • ulei vegetal
  • cotlete de porc (aproximativ 175g-250g fiecare) 4
  • piersici 2, înjumătățit și cu pietre
  • salata verde mica 2, sferturi
  • flori comestibile a servi (optional)
  • piersici 2
  • otet de vin alb 2 linguri
  • rozmarin 1 crenguță
  • zahăr 1 lingura
  • unt 50 g
  • migdale macinate 125 g
  • stoc de legume 200 ml
  • tot laptele 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru piersicile murate, piersicile cu sambure si feliati-le la 0,5 cm grosime. Se încălzește oțetul, rozmarinul, zahărul și 100 ml apă până se fierbe, apoi se ia de pe foc. Se răcește până se călzește și se toarnă peste piersici.

  • Pasul 2

    Amestecă miso și 2 linguri de ulei vegetal cu 3 linguri de apă și freacă cotletele de porc. Se marina timp de 10-15 minute.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Încinge grătarul sau tigaia pentru grătar până se încinge și prăjește carnea de porc 2-4 minute pe fiecare parte până se rumenește. Se pune pe o tava de copt si se fierbe la cuptor 8-10 minute, sau pana cand temperatura interioara a cotletelor este de 70C. Odihnește-te sub folie.

  • Pasul 4

    Topiți untul într-o tigaie și adăugați migdalele măcinate. Gatiti 5 minute pana se maronie deschis, apoi adaugati bulionul. Gatiti pana se evapora bulionul, puneti intr-un blender cu laptele si mixati. Asezonați cu sare.

  • Pasul 5

    Condimentam piersicile si feliile de salata verde jumatate cu sare si stropim cu putin ulei. Gătiți pe grătar sau într-o tigaie pentru grătar timp de câteva minute, până când sunt ușor carbonizate, dar încă mai mușcă.

  • Pasul 6

    Se intinde piureul pe 4 farfurii, apoi se taie cotletele de porc si se pune deasupra. Adăugați piersicile murate și carbonizate și o bucată Little Gem. Ornați cu flori comestibile, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 770
  • Gras 54,7g
  • Saturate 16.1g
  • Carbohidrați 19.1g
  • Zaharuri 17.6g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 48,7g
  • Sare 0,6g
.
#Carne #porc #gratar #piure #migdale #piersici #murate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast