Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Cartofi la cuptor, cu capere și hamsii

Cartofi la cuptor, cu capere și hamsii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

Acest fel de mâncare simplu și delicios este perfect doar cu o salată cu frunze, dar oferă, de asemenea, un excelent acompaniament pentru miel sau pește. Dacă vă place să o faceți și mai bogată, puteți adăuga o strop de cremă dublă


Această rețetă de cartofi la cuptor este din Egee: Rețete de la munte la mare de Marianna Leivaditaki (26 GBP, Kyle Books). Marianna spune: „În calitate de bucătar îmi plac aromele puternice. Îmi place să mănânc cantități mici și deseori și vreau să fie intense și puternice. Îmi place să-mi vindec propriile hamsii și sardine și să mă bucur de ele cu un pahar de bere rece și o mulțime de murături și măsline. Această coacere de cartofi cu hamsii și capere aparține acestei categorii. Este dulce, sărat și șubred; merge frumos cu pește și chiar mai bine cu miel gătit lent. ”

Ingrediente

  • cartofi cerosi (precum Charlotte) 800g, decojite
  • ardei verzi 2, feliate
  • ulei de măsline extra virgin 4 linguri
  • roșii 200g
  • capere 2 linguri
  • file de hamsii 8
  • vin alb 200 ml
  • oregano uscat 2 lingurițe
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Feliați cartofii foarte subțiri cu o mandolină sau cu un cuțit ascuțit și puneți-i într-o strecurătoare cu un vârf de sare timp de 15 minute.

  • Pasul 2

    Prajiti ardeii in 1 lingura de ulei de masline cateva minute pana incepe sa se inmoaie.

  • Pasul 3

    Blitz ardeii, roșiile, caperele și hamsia într-un robot de bucătărie până la o pastă. Puneți cartofii într-un vas pentru cuptor și adăugați vinul, uleiul rămas, oregano, piper negru și pasta de piper și roșii în vas. Amestecă totul foarte bine și condimentează.

  • Pasul 4

    Plătiți cartofii și acoperiți-i cu hârtie de copt. Coaceți timp de 40 de minute și apoi verificați dacă cartofii sunt moi. Când sunt, scoateți hârtia și puneți-o din nou în cuptor pentru 20-30 de minute sau până când s-a format o crustă aurie deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 119
  • Gras 8.1g
  • Saturează 1.2g
  • Carbohidrați 20.4g
  • Zaharuri 3.8g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 4g
  • Sare 0,8g
.
#Cartofi #cuptor #capere #și #hamsii
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast